Κικίλιας: «Στο τραπέζι η γενικευμένη χρήση μάσκας, ύστατο μέτρο το lockdown» (vid)

Gazzetta team
Κικίλιας: «Στο τραπέζι η γενικευμένη χρήση μάσκας, ύστατο μέτρο το lockdown» (vid)
Η έκκληση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων, οι αντοχές του ΕΣΥ και η πιθανότητα ενός καθολικού lockdown.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων στο πλαίσιο της μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως είπε, τον πρώτο λόγο σχετικά με τα νέα μέτρα έχουν ειδικοί επιστήμονες με τους οποίους συνεργάζεται η κυβέρνηση ώστε να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής ενός γενικού lockdown, ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι αποτελεί την ύστατη λύση, αφού θα πρέπει να αναλογιστούμε τις οικονομικές συνέπειες και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Για την πιθανότητα να επιβληθεί γενικευμένη χρήση μάσκας δήλωσε ότι αποτελεί ένα πιθανό μέτρο που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και όλα θα κριθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Παράλληλα ανέφερε πως τα κρούσματα στην Αττική φαίνονται να σταθεροποιούνται, γεγονός που δείχνει ότι τα μέτρα φέρουν αποτελέσματα. Αντίθετα, ωστόσο, υπάρχει έξαρση σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αναφερόμενος στην συγκέντρωση των χιλιάδων πολιτών έξω από το Εφετείο ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά τις ΜΕΘ, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι συνεχώς προστίθενται νέες ΜΕΘ στο σύστημα και την επόμενη εβδομάδα, μάλιστα, θα παραδοθούν 50 νέες από τον πρωθυπουργό.

Για το εμβόλιο

Σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό, τόνισε ότι με τα σημερινά δεδομένα αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές του 2021, καθώς πολλά εμβόλια φιλοδοξούν να είναι έτοιμα από τα τέλη του τρέχοντος έτους μέχρι τα μέσα του επόμενου και θα βοηθήσουν να επανέλθουμε σε μερική κανονικότητα.