Χρυσοχοΐδης: «Λένε ψέματα, εμείς δουλεύουμε ώστε σύντομα να μη χρειάζονται χημικά»

Gazzetta team
Χρυσοχοΐδης: «Λένε ψέματα, εμείς δουλεύουμε ώστε σύντομα να μη χρειάζονται χημικά»
Συγκριτικά στοιχεία για τη χρήση χημικών στους τελευταίους επτά μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στους 14 μήνες της κυβέρνησης ΝΔ παρέθεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται από χθες (7/10) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αυτήν τη φορά για τη χρήση χημικών από την αστυνομία, στα επεισόδια, έξω από το Εφετείο Αθηνών, που ακολούθησαν την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Πολλοί, μεταξύ των οποίων και πολιτικοί, που έδωσαν το «παρών» στο σημείο για την ιστορική ημέρα, έκαναν λόγο για αναίτια και απρόκλητη επίθεση και χρήση χημικών από την αστυνομία. Κυκλοφορούν, ωστόσο και βίντεο, που, αν μη τι άλλο, προκαλούν ερωτηματικά, αφού, με το που ανακοινώνεται η απόφαση, και ο κόσμος ξεσπάει σε ζητωκραυγές, δευτερόλεπτα αργότερα, εμφανίζονται αύρες της ΕΛ.ΑΣ να διαλύουν το πλήθος πετώντας νερό και ΜΑΤ να κυνηγούν τους διαδηλωτές στα στενά και να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Με μία σύγκριση, λοιπόν, ανάμεσα στις ποσότητες των χημικών, που χρησιμοποιήθηκαν τους τελευταίους επτά μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στους 14 μήνες της κυβέρνησης ΝΔ, απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην κριτική από στελέχη -και- της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη χρήση χημικών έξω από το Εφετείο.

Στο Twitter -όπου trendάρει από χθες, να σημειώσουμε, το #χρυσοχοιδη_παραιτησου- ο υπουργός έγραψε πως τους επτά πρώτους μήνες του 2019 είχαν χρησιμοποιηθεί 2.135 δακρυγόνα-χημικά έναντι χρήσης 778 δακρυγόνων στο 14μηνο της ΝΔ.

Και τονίζει, μάλιστα, πως «στόχος είναι σε σύντομο μέλλον να μη χρειάζονται χημικά».

Το ποστάρισμα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ