Βαθαίνει το «ρήγμα» ΣΥΡΙΖΑ και Κοντονή: «Συκοφαντία και σταλινισμός», τον στηρίζει για ΠΚ και ο Παρασκευόπουλος

Gazzetta team
Βαθαίνει το «ρήγμα» ΣΥΡΙΖΑ και Κοντονή: «Συκοφαντία και σταλινισμός», τον στηρίζει για ΠΚ και ο Παρασκευόπουλος
Το «γυαλί» των σχέσεων του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως έχει ραγίσει οριστικά. Για «σταλινισμό και συκοφαντία» κατηγορεί το κόμμα του ο πρώην υπουργός.

Συνεχίζεται κλιμακούμενη η αντιπαράθεση που προέκυψε μετά την παραίτηση του Σταύρου Κοντονή από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρά σε σχόλια και σχετικά με «απαράδεκτες διατάξεις» στον Ποινικό Κώδικα που ρίχνουν στα μαλακά τους Χρυσαυγίτες.

Ο Σταύρος Κοντονής σε νέα του παρέμβαση, αναφέρει ότι η παραίτησή του έχει να κάνει με την εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με τις υπαρκτές διαφωνίες του για τον Ποινικό Κώδικα. Παράλληλα όμως, επιτίθεται σφοδρότατα και στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και στην εναντίον του ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση Κοντονή

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει την παραίτησή μου από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με υπαρκτές και σοβαρές ενστάσεις που είχα και διατηρώ, για τον τρόπο ψήφισης και το περιεχόμενο διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, αποτελεί ευθεία διαστρέβλωση των λεγομένων μου, κατά τη συνήθη πρακτική της ΝΔ.

Για πολλοστή φορά τονίζω, ότι η παραίτησή μου υποβλήθηκε στον Πρόεδρο του κόμματος προ τριημέρου και σχετίζεται αποκλειστικά με την καταστροφική εσωστρέφεια, τις ομαδοποιήσεις, τους εσωτερικούς μηχανισμούς και τις δημόσιες αντεγκλήσεις στελεχών του κόμματος εν όψει του συνεδρίου και άλλων σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων τα οποία σε μόνιμη βάση συγκροτούν την πλέον αρνητική εικόνα για το κόμμα και την προοδευτική παράταξη.

Τη στιγμή μάλιστα που απέναντί μας υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει στη διαχείριση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων. Επαναλαμβάνω όμως για μια ακόμη φορά, ότι απαράδεκτες διατάξεις στο νέο Ποινικό Κώδικα, όπως η κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και η μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα ήταν σοβαρά και ανεπίτρεπτα λάθη.

Χαίρομαι γιατί πληροφορήθηκα ότι με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί τροπολογία επαναφοράς των καταργημένων διατάξεων και ελπίζω να τύχει της στήριξης όλων των δημοκρατικών κομμάτων.

Τέλος, επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της, την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω».

«Μόνο η οργάνωση Ζακύνθου μπορεί να τον διαγράψει»

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως τόνιζαν πως ο πρώην υπουργός είναι μετά και την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος ένα απλό μέλος. Σημείωναν ότι δικαίωμα διαγραφής του, έχει μονάχα η τοπική οργάνωση του κόμματος στην Ζάκυνθο στην οποία και ανήκει.

Στηρίζει τις ενστάσεις Κοντονή για τον Ποινικό Κώδικα ο Παρασκευόπουλος

«Προβληματικές και άστοχες» χαρακτήρισε ο επίσης πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κάποιες από τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που πέρασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δικαιώνοντας τον Σταύρο Κοντονή.

Μιλώντας στον Real FM, σημείωσε «Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην αλλαγή του Ποινικού κώδικα και ενώ ήταν έτοιμο το έργο να προωθηθεί αργότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θεώρησε ότι ένα έργο που τελείωσε κατά την διάρκεια της θητείας του δεν έπρεπε να περιμένει.

Για να έχουμε στο σύνολο του έναν νέο κώδικα προτιμότερο στο σύνολο του από τον προηγούμενο, περιέχει 450 άρθρα, πέρασαν και κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις που είναι προβληματικές και δεν το αρνούμαι ότι είναι προβληματικές και κάποιες από αυτές και άστοχες».

Πηγή: Reader.gr