Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 18:00

Gazzetta team
Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 18:00
Ο Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει εκτάκτως το απόγευμα, μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.

Σεντ Γκάλεν - ΑΕΚ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, θα απευθύνει, εκτάκτως, στις 18:00 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως διευκρίνισε, το μήνυμα του πρωθυπουργού θα αφορά στις εξελίξεις στη χώρα μας σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και όπως εξήγησε: «ο πρωθυπουργός δεν θα πει για lockdown, θα αναφερθεί στην κατάσταση σήμερα και τι πρέπει να γίνει για να μην εφαρμόσουμε σκληρότερα μέτρα».

Άλλωστε για αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένη η σύσκεψή του με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και εκεί θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις.

«Είμαστε σε κρίσιμη φάση»

«Όσον αφορά τον κορονοϊό είμαστε σε μια κρίσιμη φάση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το παράδειγμα άλλων χωρών ας ληφθεί απ' όλους μας σοβαρά υπόψη. Η Γαλλία για παράδειγμα μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα με περίπου εξαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα καταγράφει σταθερά τις τελευταίες ημέρες πάνω από 10.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως. Αναλογικά δηλαδή, με βάση τον πληθυσμό της η Ελλάδα θα ξεπερνούσε ακόμη και τα 1.600 κρούσματα ημερησίως. Όμως χάρις στα μέτρα που έχουν ληφθεί και χάρις την ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν σταθεροποιηθεί σε πάνω από 300 ημερησίως. Η σύγκριση, επίσης, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με παρόμοιο πληθυσμό, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να τα καταφέρνει καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας από πολλές άλλες χώρες, τόσο σε αριθμό κρουσμάτων όσο και σε αριθμό θανάτων».

Στο σημείο αυτό μάλιστα παρέθεσε γραφήματα για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές.