Μήνυμα για διάλογο και ειρήνη από τον Ακάρ, ενώ η Σακελλαροπούλου είναι στο Καστελόριζο (vids)

Gazzetta team
Μήνυμα για διάλογο και ειρήνη από τον Ακάρ, ενώ η Σακελλαροπούλου είναι στο Καστελόριζο (vids)
Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έκανε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο, και ξαφνικά «γύρισε» την επικοινωνιακή του τακτική, στέλνοντας αυτή τη φορά μήνυμα για διάλογο και ειρήνη.

Στο Καστελόριζο βρίσκεται η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

Η επίσκεψη της ΠτΔ για την 77η επέτειο απελευθέρωσης του Καστελόριζου έχει συμβολικό χαρακτήρα ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή, που η Τουρκία έχει κορυφώσει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο την ώρα που η ΠτΔ βρίσκεται στο Καστελόριζο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έκανε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κας και δήλωσε ότι «είμαστε υπέρ του διαλόγου και της καλής γειτνίασης»

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ κατά τη μετάβαση της κ. Σακελλαροπούλου στο νησί δεν υπήρξαν προβλήματα. Κάποια τουρκικά μαχητικά πετούσαν σε απόσταση και -χωρίς να παραβιάζουν το FIR Αθηνών, ενώ στον αέρα για παν ενδεχόμενο πετούσαν ελληνικά μαχητικά.