«Φρένο» Πέτσα στην μάσκα σε εξωτερικούς χώρους: «Είμαστε καλύτερα απ' ό,τι πρόβλεπαν οι επιστήμονες» (vid)

Gazzetta team
«Φρένο» Πέτσα στην μάσκα σε εξωτερικούς χώρους: «Είμαστε καλύτερα απ' ό,τι πρόβλεπαν οι επιστήμονες» (vid)
Η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, για την χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική.

Η είδηση με τα 372 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο ΕΟΔΥ, όπως είναι λογικό μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει έντονα το σενάριο που ήθελε την κυβέρνηση να επιβάλει την χρήση μάσκας στην Αττική, ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους.

Κάτι τέτοιο όμως ο Στέλιος Πέτσας το διέψευσε κατηγορηματικά, το πρωί της Παρασκευής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Αντέννα και όπως ήταν αναμενόμενο, ρωτήθηκε σχετικά από τον Γιώργο Παπαδάκη, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό το μέτρο δεν είναι στο τραπέζι.

Αναλυτικά ο Στέλιος Πέτσας, είπε: «Κατά καιρούς βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, να επανέρχονται στην δημοσιότητα διάφορα σενάρια για πιθανά μέτρα που μπορεί να ληφθούν όπως εξελίσσεται η πανδημία. Η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και υπάρχουν διάφορα μέτρα αντιμετώπισης μίας πιθανής έξαρσης. Αυτό το σενάριο που περιγράψατε, δεν είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή γιατί όπως έχετε δει τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα σταθεροποιήθηκαν σε ένα επίπεδο χαμηλότερο από αυτό που προέβλεπαν οι επιστήμονες για αυτή την περίοδο του χρόνου, κάτι το οποίο είναι θετικό. Όπου υπάρχουν κάποιες ημέρες με αυξημένα κρούσματα υπάρχει συρροή κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές σε χώρους εργασίας. Επομένως όταν τα μισά κρούσματα προέρχονται από τέτοιες πηγές όπως το εργoστάσιο στα Γιαννιτσά ή αυτό στην Αθήνα, δεν είναι το ίδιο αν υπήρχαν κρούσματα σε όλη την χώρα. Ελέγχονται με την ιχνηλάτηση και είμαστε σε ένα περιβάλλον αρκετά καλύτερο από αυτό που προέβλεπαν οι ειδικοί».

«Σημασία έχει τώρα να προσέξουμε την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς. Αν περάσουμε αυτό το στάδιο, θα μπορούμε να ησυχάσουμε», τόνισε και ερωτηθείς για τον αριθμό των μαθητών στο σχολείο είπε πως, «όπου υπάρχει δυνατότητα να τηρηθούν αποστάσεις, τηρούνται. Υπάρχουν σχολεία που μπορούν και άλλα που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Το καλό είναι ότι κάθε μέρα είναι συγκεκριμένη ομάδα που έρχονται σε επαφή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ