Χαμός με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Μητσοτάκη που είπε ότι το Oruc Reis τελικά έχει κάνει έρευνες! (vid)

Gazzetta team
Χαμός με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Μητσοτάκη που είπε ότι το Oruc Reis τελικά έχει κάνει έρευνες! (vid)
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξανδρος Διακόπουλος, είπε στο OPEN TV ότι το Oruc Reis «έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε», γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά και σφοδρή ενόχληση στο Μαξίμου!

Ένας χαμός γίνεται τις τελευταίες ώρες με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιναύαρχο Αλέξανδρο Διακόπουλο.

Ο κ. Διακόπουλος εμφανίστηκε το πρωί στο OPEN TV και ερωτηθείς σχετικά, παραδέχτηκε ότι το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis έχει κάνει -και κάνει- έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

«Έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση για το εάν το σεισμογραφικό τουρκικό πλοίο έχει απλώσει καλώδια και αν έχει πραγματοποιήσει έρευνες, ο κύριος Διακόπουλος απάντησε: «Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε -γιατί με τα υδροφωνικά ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς ''σηκώσαμε'' το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή "σηκώθηκε" λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: "Mαρκάρει" την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ».

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Οι δηλώσεις του, ωστόσο, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, από τη στιγμή, δε, που κυβερνητικές πηγές συνεχίζουν να τονίζουν με κατηγορηματικό τρόπο πως το Oruc Reis δεν διεξάγει έρευνες στην περιοχή!

Θυμίζουμε, από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έλεγε πως δεν γίνεται να διεξάγει έρευνες, λόγω και της φασαρίας από τα δεκάδες πολεμικά πλοία που βρίσκονται τριγύρω του.

Φαίνεται, λοιπόν, πως τα λεγόμενα του αντιναυάρχου έχουν προκαλέσει σφοδρή ενόχληση στα ανώτατα κλιμάκια του Μαξίμου, με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού να εξηγούν ότι οι δηλώσεις του κ. Διακόπουλου προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

Και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις...