Αντιδράσεις για τη δήλωση Χαρδαλιά ότι «αν λειτουργούσε το 112 στην Εύβοια θα είχαμε εκατόμβη νεκρών» (vid)

Gazzetta team
Αντιδράσεις για τη δήλωση Χαρδαλιά ότι «αν λειτουργούσε το 112 στην Εύβοια θα είχαμε εκατόμβη νεκρών» (vid)
«Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών», σχολίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας στην κριτική για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ο αριθμός έκτακτης ανάγκης στις πλημμύρες της Εύβοιας.

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα λεγόμενα του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος απάντησε στην κριτική για το γεγονός ότι δεν λειτούργησε το 112 στην περίπτωση της Εύβοιας, λέγοντας πως αν είχε χρησιμοποιηθεί θα υπήρχε εκατόμβη νεκρών.

Από την πληγείσα περιοχή, όπου μετέβη για να αξιολογήσει την κατάσταση και να συμμετάσχει σε συσκέψεις με τοπικούς φορείς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε γνωστό πως υπάρχουν πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι.

Όταν ρωτήθηκε, λοιπόν, σχετικά με το 112 είπε πως «κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το 112. Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Όταν έχεις ένα φαινόμενο δεν ζητάς καμία εκκένωση. Τι να ζητούσαμε; Εκκένωση όταν η περιοχή είναι έξω πλημμυρισμένη; Είχαμε ετοιμάσει το 112, αλλά πρόκειται για επιχειρησιακό εργαλείο που δεν είναι για πάσα νόσο».

«Μνημείο προκλητικότητας»

Στη δήλωση του κ. Χαρδαλιά, εξάλλου, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην Εύβοια με τους νεκρούς από τις πλημμύρες συγκλονίζουν όλη την Ελλάδα. Είναι πλέον ολοφάνερο πως η μοναδική ικανότητα που διαθέτει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι οι επικοινωνιακές φιέστες και τίποτε παραπάνω».

Προσθέτει, δε, στην ανακοίνωση ότι «οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Ν. Χαρδαλιά, αποτελούν μνημείο προκλητικότητας, καθώς έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η γραμμή 112 δεν λειτούργησε για να μην υπάρξουν θύματα! Και την ίδια στιγμή, παραδέχτηκε ότι ενώ γνώριζαν για τις καιρικές συνθήκες, δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...