Μητσοτάκης - Τσακαλώτος στην Βουλή: Ο Ντουόρκιν, ο ενικός και τα... συγχαρητήρια (vid)

Gazzetta team
Μητσοτάκης - Τσακαλώτος στην Βουλή: Ο Ντουόρκιν, ο ενικός και τα... συγχαρητήρια (vid)
Μια αναφορά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Αμερικανό στοχαστή, Ρόναλντ Ντουόρκιν, προκάλεσε την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον στον πολιτικό φιλόσοφο Ρόναλντ Ντουόρκιν ήταν αρκετή για να δημιουργηθεί λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως είπε, ο Ντούορκιν απέρριπτε το ασυμβίβαστο μεταξύ ελευθερίας και ισότητας. «Αυτό επιχειρούμε σήμερα, να εναρμονίσουμε την ελευθερία που απορρέει από το Σύνταγμα με την ισότητα των δικαιωμάτων. Να πάψουν κάποτε οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των συνταγματικών ελευθεριών να τις καταχρώνται εις βάρος των υπολοίπων».

Τότε μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να μιλάει με τον πρωθυπουργό να λέει: «Συγχαρητήρια, υπάρχει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει τον Ντουόρκιν. Μπράβο κ. Τσακαλώτε» με αποτέλεσμα η φράση του αυτή να προκαλέσει ακόμη περισσότερες φωνές.

«Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι φροντιστήριο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Στο μεταξύ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνέχισε να φωνάζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν ξεκινήσει ξανά την ομιλία του, είπε: «Στη Βουλή μιλάμε στον πληθυντικό κ. Τσακαλώτε. Τον ενικό να τον αφήσετε για τις δικές σας εσωτερικές συγκεντρώσεις, όταν τσακώνεστε μεταξύ σας. Εδώ είναι Κοινοβούλιο και θα μάθετε ότι υπάρχουν κανόνες».

Η συνομιλία από το 28:00 και μετά