Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Gazzetta team
Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα και Χαρδαλιά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Από χθες έχει σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση και στην επιτροπή των ειδικών που χειρίζεται την πανδημία του κορονοϊού.

Τα 97 κρούσματα στις 4 τελευταίες ημέρες, εκ των οποίων τα 54 ήταν μόνο την Δευτέρα, προκάλεσαν έντονη ανησυχία στην πολιτεία.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τρίτης είχε τηλεδιάσκεψη με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο της πόλης.

Σε αυτή, «ζυγίζονται» τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και ενδεχομένως κάποια μέτρα που μπορεί να παρθούν.

Χαρδαλιάς: «Ο κορoνοϊός είναι εδώ»

Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση τουμε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Ο κορονοϊός είναι σε ύφεση αλλά παραμένει στις γειτονιές μας, στις πόλεις μας, παντού. Είναι αχαρτογράφητα τα νερά. Η δουλειά μας δεν σταματά ποτέ, πέρα από τις ενημερώσεις», ενώ απευθυνόμενος στους δημοτικούς αστυνομικούς είπε: «Το μέλημα μας δεν είναι τα πρόστιμα και το κυνήγι. Το μέλημα μας είναι σταδιακά βημα βήμα να ανοίξουμε την αγορά αλλά ταυτόχρονα να μη διακινδυνέψει η Δημόσια Υγεία».

Όσον αφορά τον σάλο που ξέσπασε μετά τα περιστατικά στη Μύκονο ξεκαθάρισε πως «δεν θα εξαφανιστούν τα κρούσματα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι επιχειρησιακά να λειτουργήσουμε, να μπορέσουμε να φέρουμε λύσεις, να λειτουργήσουμε τα πρωτόκολλα και όλο αυτό να μην δημιουργήσει πρόβλημα στη γενικότερη προσπάθεια που κάνουμε ως Ελλάδα», ξακαθαρίζοντας πως ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και δεν θα γίνονται εκπτώσεις.