«Είσαι κότα λυράτη»: Χαμός στη Βουλή με Πολάκη-Κυρανάκη, σπρωξίματα και παραλίγο μπουνιές

Gazzetta team
«Είσαι κότα λυράτη»: Χαμός στη Βουλή με Πολάκη-Κυρανάκη, σπρωξίματα και παραλίγο μπουνιές
«Είσαι προβοκάτορας», είπε ο Πολάκης στον Κυρανάκη. «Είσαι κότα λυράτη», του απάντησε, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ι. Γκιόλα, να σπρώχνει τον βουλευτή της ΝΔ. Κόλαση στη Βουλή!

Παραλίγο σκηνές από άλλα κοινοβούλια σήμερα (21/5) στη Βουλή!

Στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, «άναψαν τα αίματα» μεταξύ του Παύλου Πολάκη, του Κωνσταντίνου Κυρανάκη της ΝΔ και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, επικαλούμενο πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα έγιναν στη διάρκεια της κατάθεσης του Παύλου Πολάκη, ο οποίος αποχώρησε, αρνούμενος να απαντήσει στις ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ.

Ο διάλογος του Παύλου Πολάκη με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη φέρεται πως ήταν ο εξής:

Κυρανάκης: Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε για υπουργό τον Παπαγγελόπουλο;
Πολάκης: Είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς σύμφωνα με την κρίση του.
Κυρανάκης: Δεν σε ενοχλεί που έκανε έναν δεξιό υπουργό δικαιοσύνης;
Πολάκης: Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκο, Λιβάνιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό;
Κυρανάκης: Είσαι κότα και δεν απαντάς.
Πολάκης: Δεν θα δεχτώ άλλες ερωτήσεις απ' αυτόν.

Σύμφωνα πάντα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη τη στιγμή ο κ. Κυρανάκης κατευθύνθηκε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που παρέμεναν καθιστοί, αλλά διαμαρτύρονταν για τις ερωτήσεις του και φέρεται να τους είπε: «Είστε κότες και εσείς. Είστε όλοι κότες»!

Η ένταση ήταν τέτοια, δε, ώστε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, κάποια στιγμή σηκώθηκε και έσπρωξε τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη, λέγοντάς του: «Φύγε και σταματά να φωνάζεις πάνω από τα κεφάλια μας». Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αναφέρει, μάλιστα, πως «παραλίγο να πιαστούν στα χέρια»!

Η πλευρά της ΝΔ, ωστόσο, διαψεύδει όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και δίνει μια διαφορετική εκδοχή. Όπως αναφέρουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος, αφού ο κ. Πολάκης αποχώρησε από την επιτροπή, κατευθύνθηκε στην πόρτα εξόδου και ο κ. Κυρανάκης. Τότε, σηκώθηκε ο βουλευτής Γκιόλας του ΣΥΡΙΖΑ και τον έσπρωξε. Μάλιστα, όπως λένε οι ίδιες πηγές, ο βουλευτής Θ. Παπαχριστόπουλος πήγε να συγκρατήσει τον κ. Γκιόλα για να μην υπάρξει μεγαλύτερη ένταση. Μάλιστα, ο κ. Κυρανάκης έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του και φέρεται να πρόσθεσε: «Είστε όλοι ίδιοι με τον Πολάκη».

Να σημειώσουμε, πάντως, πως όταν η συνεδρίαση της επιτροπής επαναλήφθηκε τόσο ο κ. Κυρανακης όσο και ο κ. Γκιόλας ζήτησαν συγγνώμη για τα όσα έγιναν και μάλιστα έδωσαν και τα χέρια.