Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαψεύδει τον Βελόπουλο σχετικά με τα πτυχία του (pics)

Gazzetta team
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαψεύδει τον Βελόπουλο σχετικά με τα πτυχία του (pics)
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει οτι έχει δώσει πτυχίο στον Κυριάκο Βελόπουλο.

Θέμα με τα πτυχία του Κυριάκου Βελόπουλου έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ακόμα και... επέμβαση από την Κύπρο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο site της Βουλής, στις σπουδές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης γράφει απλά οτι «Πανεπιστήμιο Κύπρου» για το 2013 και το 2016.

Πατώντας όμως δεξιά, που έχει την ιστοσελίδα του και αμέσως μετά στο βιογραφικό του, θα δει οτι αναφέρει πως «Το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας».

Κάτι για το οποίο προφανώς και ενημερώθηκε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, διαψεύδοντάς τον.

Με ανακοίνωση που δημοσίευσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ξεκαθαρίζει οτι όχι απλά δεν έχει πάρει πτυχίο, αλλά οτι δεν έχει καν φοιτήσει εκεί.

Αναλυτικά η διευκρίνηση: «Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου».