Χαρδαλιάς: «Δεν είναι αντίσταση ούτε μαγκιά τα πάρτι στις πλατείες - Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Δεν είναι αντίσταση ούτε μαγκιά τα πάρτι στις πλατείες - Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία» (vid)
Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε ξανά συστάσεις για τα άτυπα πάρτι και τα γεγονότα στην Αγία Παρασκευή ενώ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε ξανά στα φαινόμενα συγχρωτισμού και στα γεγονότα που έγιναν στην Αγία Παρασκευή τις τελευταίες μέρες.

«H προσπάθεια συνεχίζεται, η πανδημία δεν έχει τελειώσει, η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά και σε βάθος χρόνου. Στόχος όλων μας να μην χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω», τόνισε.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης», ανέφερε.

«Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι ούτε μαγκιά δείχνουν. Η αστυνομία αντιμετωπίζει παραβατικές συμπεριφορές, όχι τον κορονοϊό», είπε σε αυστηρό ύφος.

Τι ανέφερε για το άνοιγμα των σχολείων

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων.

«Περιορίζεται ο συνωστισμός κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών, οι σχολικές αίθουσες πρέπει να διαμορφωθούν με έναν μαθητή ανά θρανία, 15 μαθητές σε κάθε τάξη», υπογράμμισε.

«Απόσταση μεταξύ των μαθητών, 1,5 μέτρο μήκος αλλιώς αν οι τάξεις είναι μικρές το τμήμα θα χωρίζεται σε υποτμήματα. Όσον αφορά τα διαλείμματα θα γίνεται σταδιακή έξοδος στο προαύλιο, αερισμός των αιθουσών και απαγορεύονται τα παιχνίδια με μπάλα», ανέφερε.

«Από τις 18 Μαΐου η κίνηση μεταξύ νομών στην ηπειρωτική Ελλάδα»

«Σχετικά με την μετακίνηση μεταξύ νομών, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι στην παρούσα φάση αυτή επιτρέπεται μόνο για τρεις λόγους, για τροφοδοσία, για λόγους υγείας που αποδεικνύονται με ανάλογα έγγραφα και για επαγγελματική απασχόληση, η οποία εξίσου αποδεικνύεται από σχετικά έγγραφα», είπε. ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Όσον αφορά στην ηπειρωτική χώρα οι μετακινήσεις αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσουν από τις 18 Μαΐου. Για τις μετακινήσεις στα νησιά, θα ληφθούν αποφάσεις το προσεχές διάστημα».

«Μέχρι στιγμής έχουμε πετύχει το στόχο μας, έχουμε δημιουργήσει όλοι μαζί μία γραμμή άμυνας απέναντι στην πανδημία, η οποία έως τώρα έχει αποτελέσματα. Δεν πρέπει όμως να κάνουμε το λάθος ότι είμαστε ανίκητοι και η μάχη αυτή έχει κριθεί. Ό,τι έχουμε καταφέρει, το οφείλουμε στην υπευθυνότητα και στην πειθαρχία που έχουμε δείξει στην τήρηση των κανόνων. Χάρη σ’ αυτά τα στοιχεία μπορέσαμε ν’ αποφύγουμε μια αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και να βρισκόμαστε σήμερα και να βρισκόμαστε σταδιακά στην διαδικασία άρσης όλων των περιοριστικών μέτρων. Την ίδια αποφασιστικότητα, την ίδια πειθαρχία, την ίδια προσήλωση στο στόχο επιβάλλεται να δείξουμε και σ’ αυτή τη φάση της νέας μας προσπάθειας για να μη ραγίσει η ασπίδα προστασίας που με τόσο κόπο έχουμε δημιουργήσει», κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς.