Ένταση με Βελόπουλο στη Βουλή για τον Τσιόδρα: «Φυτευτός της Νέας Δημοκρατίας»

Gazzetta team
Ένταση με Βελόπουλο στη Βουλή για τον Τσιόδρα: «Φυτευτός της Νέας Δημοκρατίας»
Ένταση δημιουργήθηκε με τον Κυριάκο Βελόπουλο στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ένταση προκλήθηκε όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για το θέμα το θέμα της χρήσης μασκών από τους πολίτες, έκανε λόγο για σχέσεις κορυφαίων καθηγητών με φαρμακευτικές εταιρείες.

«Ντροπή» ακούστηκε από τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ.

«Η ντροπή είναι δική σας. Εμένα με εξέλεξαν. Τον κ. Τσιόδρα τον φυτέψατε εσείς», απάντησε ο κ. Βελόπουλος, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης, αλλά και άλλων κομμάτων που διακόπτοντας τον ομιλητή, του ζήτησαν να ανακαλέσει.

«Είστε ανάγωγοι. Βάζετε τον κ. Τσόδρα να λέει πριν από είκοσι μέρες ότι οι μάσκες δεν χρειάζονται και τώρα λέτε άλλα. Αναγκάζετε τον άνεργο να δίνει έξι ευρώ την ημέρα. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι μάσκες διανέμονται δωρεάν. Πώς δώσατε τα 11 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ και δεν μπορείτε να δώσετε για τις μάσκες;», απάντησε ο κ. Βελόπουλος, ενώ παρενέβη στο θέμα και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, ο οποίος αφού ζήτησε από τους βουλευτές να μην διακόπτουν τον ομιλητή, απευθυνόμενος εν συνεχεία προς τον κ. Βελόπουλο, του ζήτησε να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό.

«Έχετε ξεφύγει. Όταν λέτε ότι ο κ. Τσιόδρας, που απολάβει πανελλήνιας εκτίμησης "φυτεύτηκε", είναι σαν να πηγαίνετε γυρεύοντας», είπε ο κ. Τασούλας.

«Διορίστηκε από την ΝΔ. Δεν το παίρνω πίσω. Να βάζατε τον κ. Ιωαννίδη που είναι ειδικός επί των θεμάτων και είναι στο Στάνφορντ. Γιατί δεν τον βάλατε; Γιατί έχει διαφορετικές απόψεις» επέμεινε ο κ. Βελόπουλος.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κατέθεσε στα πρακτικά ψηφιακό δίσκο, προερχόμενο από τοπικό σύλλογο της Λέσβου, σύμφωνα με τον οποίο, στη Μόρια «λαθρομετανάστες κλέβουν τα τετράποδα κατοικίδια και τα μαζεύουν. Και με αυτούς που τους φέρατε εσείς εδώ εμείς θα πρέπει να ζήσουμε μαζί. Οι φιλοζωϊκές δεν γνωρίζουν το γιατί. Εγώ γνωρίζω ότι για ορισμένους από αυτούς τα αδέσποτα είναι εδέσματα» είπε χαρακτηριστικά.