Χαρδαλιάς: «Δεν πάμε ούτε στο εξοχικό, ούτε στο χωριό την Πρωτομαγιά» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Δεν πάμε ούτε στο εξοχικό, ούτε στο χωριό την Πρωτομαγιά» (vid)
Μειώθηκε η μετάδοση του κορονοϊού, αλλά παραμένει εδώ, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς καθιστώντας σαφές πως ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τη Δευτέρα, προσθέτοντας πως φέτος η Πρωτομαγιά θα είναι αλλιώς και «δεν πάμε ούτε στο εξοχικό, ούτε στο χωριό».

Τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε στην πρώτη φάση με τη συμβολή όλων, μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε με πολύ προσεκτικά βήματα στο επόμενο στάδιο της προσπάθειας μας, που προβλέπει άρση περιορισμών ανά διαστήματα και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική υπευθυνότητα, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τόνισε πως η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο και υπενθύμισε ότι μέχρι τη Δευτέρα ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα κίνησης και ότι οι συγκεντρώσεις ανθρώπων όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας.

«Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους, ότι φέτος είναι αλλιώς και θα συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής» σημείωσε περαιτέρω.

Επισήμανε ακόμα ότι μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι και σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί παράβαση θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός τόνισε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τόσο από τους εργαζόμενους όσο και τους επιβάτες, στα ταξί, στα κέντρα αισθητικής, στα ιατρεία, στα διαγωνιστικά κέντρα, στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα και στα κομμωτήρια.

Σε καταγραφή τυχόν παράβασης θα επιβάλλεται πρόστιμο της τάξης των 150 ευρώ.

«Τις επόμενες δυο μέρες θα υπάρξουν όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Τίποτα δεν τελείωσε μέχρι να υπάρχει εμβόλιο ή φάρμακο. Μέχρι τότε θα ζούμε σε μια νέα καθημερινότητα. Το να βγούμε και να είμαστε ασφαλείς είναι πιο σύνθετο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε πως παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 17 Μαΐου του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι στης πτήσεις επαναπατρισμού.