Προειδοποίηση Χαρδαλιά: «Αν το επόμενο τριήμερο δεν είμαστε υπεύθυνοι, μπορεί να βρεθούμε προ απροόπτου» (vid)

Gazzetta team
Προειδοποίηση Χαρδαλιά: «Αν το επόμενο τριήμερο δεν είμαστε υπεύθυνοι, μπορεί να βρεθούμε προ απροόπτου» (vid)
«Προέχει να μην υπάρχει εφησυχασμός. Δεν έχουμε ξεπεράσει τίποτα. Χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα», ήταν το μήνυμα από την πλευρά τόσο του υπ. Υγείας όσο και της Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τις ερωτήσεις για την χαλάρωση των μέτρων.

«Αν το επόμενο τριήμερο δεν είμαστε υπεύθυνοι όπως μέχρι τώρα, μπορεί να βρεθούμε προ απροόπτου» προειδοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία υπογράμμισε ότι είναι πολύ πρόωρη αυτή η συζήτηση και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή «προέχει να παραμείνουμε συνεπείς».

«Αν το επόμενο τριήμερο δεν είμαστε υπεύθυνοι όπως μέχρι τώρα, μπορεί να βρεθούμε προ απροόπτου», τόνισε.

«Δεν ξέρουμε τα πραγματικά δεδομένα. Οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν με τα δεδομένα που θα έχουμε τότε. Το «27 Απριλίου» που λέμε, δεν είναι μια τυχαία ημερομηνία, υπάρχει συγκεκριμένο επιστημονικό υπόβαθρο που έχει οριστεί. Με βάση τα δεδομένα, με όλα τα σενάρια που σχεδιάζουμε θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τότε αυτή τη συζήτηση,τώρα είναι πολύ πρόωρο. Περνά μια λογική ότι το έχουμε ξεπεράσει, δεν έχουμε ξεπεράσει τίποτα» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.