Χαρδαλιάς: «Ο κορονοϊός δεν ξέρει από Πάσχα, ισχύουν κανονικά όλα τα μέτρα περιορισμού» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Ο κορονοϊός δεν ξέρει από Πάσχα, ισχύουν κανονικά όλα τα μέτρα περιορισμού» (vid)
Διευκρινήσεις για τις μετακινήσεις το Σάββατο της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα έκανε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις για τον κορονοϊό αναφέρθηκε ακόμα μια φορά στις ημέρες του Πάσχα τονίζοντας ότι δεν γίνεται καμία εξαίρεση στα μέτρα που έχουν επιβληθεί.

Συγκεκριμένα τόνισε πως ο ιός δεν ξέρει από γιορτές, κι αν είναι Πάσχα.

«Ως κοινωνία έχουμε δείξει μεγάλη ωριμότητα. Θα περάσουμε το φετινό Πάσχα στο σπίτι, το αρνί ή θα το ψήσουμε μόνοι στο σπίτι ή στο φούρνο της γειτονιάς. Είναι μεγάλο το στοίχημα. Μη θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε σε λίγες ώρες αυτά που έχουμε καταφέρει με πολλές στερήσεις», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Η όποια άρση θα ξεκινήσει όταν κριθεί ότι μπορεί να γίνει. Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Υπομονή λοιπόν. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο», ανέφερε για όσα ακούγονται σχετικά με την άρση των μέτρων.

Ενημέρωσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι των πτήσεων που φθάνουν στη χώρα μας.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της εντατικοποίησης των ελέγχων σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας, τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες από 236 οχήματα.

Επίσης, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι αναστέλλεται για δέκα ημέρες η λειτουργία λαϊκής αγοράς Πτολεμαϊδας και ότι παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου ο περιορισμός της κίνησης πολιτών στις παραλιακές της Πάτρας και του Βόλου.