Χαρδαλιάς: «Κλειστά τα νεκροταφεία την Μεγάλη Παρασκευή» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Κλειστά τα νεκροταφεία την Μεγάλη Παρασκευή» (vid)
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, είπε πως τα νεκροταφεία θα είναι κλειστά την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ αναφέρθηκε και στα ωράρια των σούπερ μάρκετ.

Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατέστησε σαφές πως οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και «αν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας». Σε αυτό το πλαίσιο, συνέστησε σύνεση και αποφασιστικότητα τα επόμενα 24ωρα και προέτρεψε «να μην αφήσουμε την ανυπομονησία να μας θερίσει ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα».

Επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. «Ούτε στους συγγενείς θα πάμε ούτε θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες, σε πυλωτές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» σημείωσε.

Επίσης, ενημέρωσε ότι τη Μεγάλη Παρασκευή τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που προβλέπονται να είναι ανοικτά, τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι ανοικτά από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

Αρνητικά τα δείγματα από καταυλισμούς Ρομά στην Ξάνθη

Όπως είπε ο κ.Χαρδαλιάς και τα 326 δείγματα είναι αρνητικά, όπως αρνητικά είναι και τα 15 δείγματα του προσωπικού της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης. «Αποφύγαμε μια κατάσταση δύσκολη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή και εγρήγορση, καθώς η Ξάνθη έχει υψηλά φορτία». Κάλεσε τους κατοίκους μέχρι τις 27 Απριλίου να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται από τις μικρές και μεγάλες απαγορεύσεις που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως να μείνουν σπίτι τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης και στην αποστολή εγγράφων και πιστοποιητικών από τα ΚΕΠ στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα, χωρίς χρέωση. Πρόκειται για μια νέα διαδικασία που υλοποιεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Επίσης με απόφαση του πρωθυπουργού η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων εμβληματικής δράσης για επιδημιολογική μελέτη του SARS-Cov-2 στην Ελλάδα .

Ακόμα ανακοίνωσε πως λόγω μη τήρησης των μέτρων, αναστέλλεται η λειτουργία τριών λαϊκών αγορών στη χώρα.