Χαρδαλιάς: «Σε διαφορετικές ημερομηνίες οι συντάξεις για την αποφυγή συνωστισμού» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Σε διαφορετικές ημερομηνίες οι συντάξεις για την αποφυγή συνωστισμού» (vid)
Στην ενημέρωση της Μεγάλης Δευτέρας σχετικά με τις εξελίξεις για τον κορονοϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ακόμα μια φορά πως οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για το κοινό σε όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Παράλληλα ανέφερε ξανά πως το Πάσχα θα είμαστε όλοι στο σπίτι, ενώ ενημέρωσε πως οι συντάξεις θα δοθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα καταβληθούν αυτό το μήνα οι συντάξεις για να αποφευχθεί συνωστισμός στις τράπεζες, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα θα καταβληθούν με βάση το τελευταίο ψηφίο στον ΑΜΚΑ:

  • IKA - ΟΤΕ - ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ 22 και 24 Απριλίου
  • ΟΑΕΕ - ΟΓΑ- ΕΤΑΕΑΠ 27 Απριλίου
  • ΝΑΤ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΔΕΗ - ΕΤΑΠ- ΜΜΕ 29 Απριλίου

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι πέρα των νομικών συνεπειών κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί χριστιανοί από άλλους.

Κατέστησε σαφές ακόμα πως δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, υπογραμμίζοντας ότι φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, με μόνο μέλημά μας να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης της νόσου.

Πρόσθεσε ότι αυτή η δοκιμασία θα είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση, για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτό τον εφιάλτη.

Επίσης, ενημέρωσε ότι χθες έγιναν έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας σε όλο το λεκανοπέδιο, όχι μόνο στην Νέα Μάκρη και διαμήνυσε ότι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη και κάλεσε όσους έχουν την ευθύνη οίκων ευγηρίας να τηρούν όλους τους όρους με προσοχή. «Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς», υπογράμμισε.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι ολοκληρώνεται αύριο η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα.

Επίσης ενημέρωσε πως παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στους δήμους Καστοριάς και Ξάνθης για δέκα μέρες ακόμα και παράλληλα παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία Θεσσαλονίκης και ο περιορισμός κίνησης πολιτών στα Ιωάννινα μέχρι και τις 27 Απριλίου.