Δήμαρχος Αίγινας: «Ο Βαρουφάκης είπε οτι είναι βουλευτής και έφυγε»

Gazzetta team
Δήμαρχος Αίγινας: «Ο Βαρουφάκης είπε οτι είναι βουλευτής και έφυγε»
Την δική του εκδοχή για το τι συνέβη στο λιμάνι της Αίγινας χθες με τον Γιάνη Βαρουφάκη έδωσε ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 είπε: «Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά.

Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους, εντοπίστηκε στο όχημά του ο Γιάνης Βαρουφάκης, του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε ότι «εγώ είμαι βουλευτής». Ο λιμενικός του είπε «κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας» και του απάντησε ο Βαρουφάκης «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και κατευθύνθηκε προς την έξοδο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, δεν ανταποκρίθηκε στον έλεγχο: «ήμουν παρών, δεν απέδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα», σημείωσε.

Πέτσας: Να ζητήσει συγγνώμη

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης μετέβη χθες στην Αίγινα, εν μέσω των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού και επεσήμανε ότι ο κ. Βαρουφάκης θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη που δεν σταμάτησε στον έλεγχο του Λιμενικού.

Παράλληλα, σχολιάζοντας το tweet του κ. Βαρουφάκη που λέει ότι επέστρεψε στο σπίτι του από τη Βουλή, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 θα πρέπει να αποδείξει ότι στην Αίγινα είναι το σπίτι του, η μόνιμη κατοικία του. «Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ό,τι προβλέπεται» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες και πρόσθεσε ότι δεν έχει ακούσει κανένα παρόμοιο περιστατικό από βουλευτή.