Χαρδαλιάς: «Κλείνουν οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλία για 14 ημέρες» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Κλείνουν οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλία για 14 ημέρες» (vid)
Στα μέτρα που λαμβάνονται στη Λάρισα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας μετά τα κρούσματα στον οικισμό των Ρομά, αναφέρθηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα είπε πως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας θα μείνουν κλειστά έως τις 10 Μαΐου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή (10/4) ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης του κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στην κατάσταση που προέκυψε στον οικισμό των Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε την αναστολή των λαϊκών αγορών για τις επόμενες 14 μέρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και την απαγόρευση του πλανόδιου εμπορίου, ενώ από αύριο θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους δήμους Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων, ενώ στις περιοχές αυτές θα οριστούν και διαμεσολαβητές μεταξύ των Ρομά και των δημάρχων της περιοχής για την καλύτερη προετοιμασία σε τυχόν λήψης έκτακτων μέτρων.

  • Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι έχει δημιουργηθεί πλάνο για την τροφοδοσία του οικισμού των Ρομά στη Λάρισα και ενισχύονται οι δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και των δομών Υγείας, ενώ έλεγχοι θα γίνουν και στη δομή φιλοξενίας προσφύγων Κουτσόχερο.

Τι ανέφερε για τους Ρομά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στα όσα ακούστηκαν για διαμαρτυρίες των Ρομά σχετικά με την καραντίνα.

«Εντελώς αβάσιμα και παρά τις συστάσεις για απόσταση που δεν κρατούσαν μεταξύ τους, μας άκουσαν και κατάλαβαν όσα τους είπαμε. Είναι άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη και θα είμαστε μαζί τους, για να μην λείψει τίποτα αυτές τις 14 ημέρες», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κλειστοί όλοι οι χώροι λατρείας την Μεγάλη Εβδομάδα

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας οι χώροι λατρείας θα παραμείνουν όλοι κλειστοί για όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες.

Χρεώσεις για το 10306

Όσον αφορά την τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του υπουργείου Υγείας και του ΕΚΠΑ για τον Covid-19, το 10306, επισήμανε ότι η επικοινωνία των πολιτών είναι δωρεάν και δεν επιφέρει καμία χρέωση. Σε κάποιες περιπτώσεις που υπήρξαν χρεώσεις, κατόπιν συνεννόησης με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, οι χρεώσεις αυτές θα πιστωθούν στον επόμενο ή μεθεπόμενο λογαριαμό των πολιτών. «Είναι κάτι το οποίο το παρατηρούμε και θα το εξασφαλίσουμε».

Παράλληλα ανέφερε πως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας θα μείνουν κλειστά έως τις 10 Μαΐου.