Χαρδαλιάς: «Μέχρι 27 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Μέχρι 27 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση» (vid)
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν κάθετος όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού. Τόνισε πως θα ισχύσουν πλήρως μέχρι 27 Απριλίου χωρίς καμία χαλάρωση.

Μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητά τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.

Επανέλαβε εκ νέου το μήνυμα ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και επισήμανε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση.

Τι ανέφερε για τις ημέρες του Πάσχα

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει καμία διαφορά ανάμεσα στις ημέρες του Πάσχα και τις υπόλοιπες ημέρες όσον αφορά τα μέτρα καθώς αυτά θα πρέπει να τηρηθούν στο έπακρον ακόμη κι εκείνες τις ημέρες.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα ειδικά για το Πάσχα προκειμένου να αποφευχθεί το σενάριο.