Ολονυχτία στο Πεντάγωνο, πυροβολισμοί στον Έβρο (vid)

Gazzetta team
Ολονυχτία στο Πεντάγωνο, πυροβολισμοί στον Έβρο (vid)
O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος πέρασε όλο το βράδυ στο Πεντάγωνο φοβούμενος επεισόδιο στον Έβρο, όπου ακούγονταν συνεχώς πυροβολισμοί.

Στο Πεντάγωνο παρέμεινε όλο το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, εξαιτίας του κινδύνου που υπήρχε για θερμό επεισόδιο στον μεθοριακό σταθμό του Έβρου.

Βλέπετε οι πυροβολισμοί που ακούγονταν συνεχώς από την Τουρκική πλευρά, σκορπούσε έντονη ανησυχία στα στελέχη του Υπουργείου και της κυβέρνησης, καθώς δεν μπορούσαν να καταλάβουν σε τί αποσκοπούσαν.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι πως με αυτό τον τρόπο «έσπρωχναν» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες προς την ελληνική πλευρά, δίνοντάς τους κατά κάποιον τρόπο το σύνθημα για να επιχειρήσουν όλοι μαζί.

Από πολύ νωρίς εξάλλου, στο ΥΠΕΘΑ, είχαν φτάσει πληροφορίες ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας ο αριθμός των μεταναστών θα αυξάνονταν δραματικά, δεδομένου ότι ήδη από το απόγευμα είχαν πυκνώσει τα δρομολόγια λεωφορείων τα οποία αναχωρούσαν τόσο από την Κωνσταντινούπολη, όσο και από άλλες περιοχές της Τουρκίας.

Ευτυχώς κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την εικόνα που έχουν οι αρμόδιοι φορείς, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δείχνουν να είναι ήρεμα.

Αναστάτωση στη Μόρια από φήμη ότι άνοιξαν τα σύνορα

Μια φήμη που διακινήθηκε ευρέως μέσα στον καταυλισμό των αιτούντων άσυλο στη Μόρια έβγαλε χθες το βράδυ στο δρόμο εκατοντάδες ανθρώπους που μέσα σε καταιγίδα πορεύθηκαν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης. Η φήμη που άγνωστο πως διαδόθηκε έλεγε ότι «άνοιξαν τα σύνορα και στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται πλοίο που σας περιμένει για να σας μεταφέρει στο εσωτερικό της Ελλάδας».

Στην περιοχή του Καρά Τεπέ δύναμη της Αστυνομίας έκοψε το δρόμο τους οδοιπόρους και τους οδήγησε πίσω τον καταυλισμό. Ελάχιστοι, λιγότεροι από 50 κατάφεραν να φθάσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης απ' όπου και επέστρεψαν και αυτοί στον καταυλισμό.

Μικρής έκτασης επεισόδια σε καταυλισμό στη Χίο

Επίσης, μικρής έκτασης επεισόδια με συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Σομαλών, ξέσπασαν το περασμένο βράδυ στον καταυλισμό της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός της Χίου. Μάλιστα κατά τiς συγκρούσεις κάηκαν σκηνές Σύρων. Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας παρέμεινε όλη νύχτα στον καταυλισμό για να αποτρέψει γενίκευση των συγκρούσεων.