Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup
Τις ηχογραφημένες συζητήσεις που είχε στο πλαίσιο του Eurogroup το πρώτο εξάμηνο του 2015 κατέθεσε στη βουλή ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης και άφησε στην «διακριτική ευχέρεια» του προέδρου του Κοινοβουλίου τον τρόπο με τον οποίο θα τις κοινοποιήσει στο σώμα.
Ο κ. Βαρουφάκης ανέγνωσε μάλιστα απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του.
Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 είπε ότι κάθε φορά που εγείρεται ακούγονται ψεύδη και πρόσθεσε ότι με την σημερινή κίνησή του να καταθέσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες «θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε» για το έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας ωστόσο πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι «δεν θα γίνω αχθοφόρος και βαστάζος των πρωτοβουλιών που θα έπρεπε να αναλάβει ο Γιάνης Βαρουφάκης» και έτσι δεν έκανε δεκτό τον φάκελο!
Στην συνέχεια ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 επέκρινε τον πρωθυπουργό γιατί όπως είπε δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσε, τόσο για την ενοικίαση των εργαζομένων, όσο και για την μείωση του μέσου μισθού.
Ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος και πάλι στον πρωθυπουργό τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη από τον κ. Τσίπρα γιατί ενώ η ΝΔ είχε συμφωνήσει σε πλεονάσματα 4,5%, ο κ. Τσίπρας κατάφερε και τα μείωσε.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν ασεβής προς τον Ντόναλντ Τραμπ: Ειδικοί μιλούν για την γλώσσα του σώματος στην συνάντησή τους
- Άδωνις σε δημοσιογράφο: «Μήπως έχετε πάρει κάνα μπάφο πριν βγείτε στην εκπομπή;» (vid)
- Πρωταθλητή βλέπει τον Παναθηναϊκό ο Αλέξης Τσίπρας: «Αν δεν το πάρουμε και φέτος...» (vid)