Πυρά Τσίπρα κατά Αυγενάκη: «Ποιους κοροϊδεύουν τώρα;»

Gazzetta team
Πυρά Τσίπρα κατά Αυγενάκη: «Ποιους κοροϊδεύουν τώρα;»
«Ποιους κοροϊδεύουν τώρα;», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ενέργεια του Λευτέρη Αυγενάκη να αντικαταστήσει τα δύο μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε πυρά κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για την ενέργεια του να αντικαταστήσει τα δύο μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ ήταν σε εξέλιξη η υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης παραπλάνησε τη Βουλή αφού δεν ενημέρωσε την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«Πήρε την απόφαση (ο Αυγενάκης) να αντικαταστήσει 2 από τα 5 μέλη, παρακάμπτοντας τον Νόμο Βασιλειάδη, τον Νόμο που είχαμε ψηφίσει εμείς, που έλεγε ότι για να ορίσεις μέλη σε αυτήν την Επιτροπή, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, θα έπρεπε να έχεις την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ήρθε λοιπόν στην Βουλή και την παραπλάνησε λέγοντας ότι θα μείνουν τα ίδια μέλη και πήγε μετά και τους άλλαξε, χωρίς να πάρει την Έγκριση της Βουλής, μην γίνει και κανένα λάθος και δεν μπουν αυτοί που θέλουμε. Και αφού λοιπόν τους άλλαξε και η κοινή λογική λέει ότι τους άλλαξε για να ελέγξει το Μαξίμου τη σύνθεσή της Επιτροπής, αυτή η Επιτροπή βγάζει μια απόφαση. Και βγαίνει ο Αυγενάκης και κάνει δήλωση ότι δεν του αρέσει αυτή η απόφαση. Ποιους κοροϊδεύουν τώρα;».

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση μετά από αυτή την ενέργεια τρώει «ξύλο» και από τις δύο πλευρές.

«Προσέξτε, για να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους, είναι σαν να έχεις τον Κωνσταντινέα που είναι διαιτητής να σφυράει έναν αγώνα μέχρι το 90’ και μετά να τον αλλάζεις και να βάζεις έναν άλλο διαιτητή. Και στο 93’ να γίνεται μια αμφισβητούμενη φάση και να σφυρίζει πέναλτι, ε τι θα πει η φίλαθλη γνώμη; Ό,τι και να έδινε… Είτε το έδινε είτε δεν το έδινε… Ξύλο θα έτρωγε και από τις δύο πλευρές, όπως τρώει τώρα ξύλο η κυβέρνηση και από τις δύο πλευρές», είπε.