Άδωνις: «Όποιος πρατηριούχος ανεβάσει τις τιμές λόγω του Σουλεϊμανί είναι κλέφτης» (vid)

Gazzetta team
Άδωνις: «Όποιος πρατηριούχος ανεβάσει τις τιμές λόγω του Σουλεϊμανί είναι κλέφτης» (vid)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως «λεφτά για 13η σύνταξη δεν υπάρχουν», ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το θέμα της δολοφονίας του Κασέμ Σουλεϊμανί σε συνάρτηση με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, τονίζοντας ότι «όποιος πρατηριούχος τυχόν ανέβασε τις τιμές εξ αυτού του λόγου είναι κλέφτης»!

Σε συνέντευξή του στο Open, ο κος Γεωργιάδης ρωτήθηκε για το αν θα δώσει τη 13η σύνταξη η κυβέρνηση και απάντησε: «Γιατί, ποιος έδωσε 13η σύνταξη;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο δημοσιογράφος.

Για να του ανταπαντήσει ο υπουργός: «Καλά, εντάξει τώρα, εγώ δεν προτίθεμαι να κάνω εκ νέου την προεκλογική συζήτηση. Φτάσαμε σε τέσσερις διαδοχικές κάλπες και ο ελληνικός λαός αποφάσισε. 13η σύνταξη δεν έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούμε να δώσουμε και εμείς. Ο λόγος είναι ότι τα λεφτά δεν υπάρχουν. Υπάρχει δαπάνη για 900 εκατ. ευρώ, δεν είναι για σύνταξη, είναι για ένα επίδομα».

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «κυνική ομολογία», σχολιάζοντας ότι «δείχνει την ακραία μεροληψία της κυβέρνησης του κου Μητσοτάκη υπέρ των λίγων και κατά των πολλών. Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κος Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ''πως δεν υπάρχουν λεφτά'' για τη χορήγηση της 13ης σύνταξης, μόνιμο μέτρο που είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά από την έξοδο από τα μνημόνια. Επιπλέον, ο κος Γεωργιάδης δήλωσε πως διαφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία επίσης είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πλέον σαφές πως η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επιστροφή στις μνημονιακές πολιτικές ακόμα και χωρίς μνημόνια».

«Κλέφτης όποιος πρατηριούχος ανεβάσει τις τιμές λόγω της δολοφονίας Σουλεϊμανί»

Στην ίδια συνέντευξη, ο κος Γεωργιάδης κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική. «Όποιος πρατηριούχος τυχόν ανέβασε τις τιμές εξ αυτού του λόγου είναι κλέφτης», τόνισε ο υπουργός.

Αναλυτικά, είπε: «Κάθε λογικός άνθρωπος ανησυχεί για τις εξελίξεις στο Ιράν, ένας υπουργός Ανάπτυξης ακόμη περισσότερο, διότι αν έχουμε παρατεταμένη κρίση εκεί και το πετρέλαιο αυξηθεί πάνω από τα 100 δολάρια για μακρό χρονικό διάστημα, αυτό επιβαρύνει συνολικά την οικονομία μας στο μέτρο που αυτή εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα».

«Σήμερα δεν νοείται καμία αύξηση στην τιμή των καυσίμων λόγω της επίθεσης των Αμερικανών στο Ιράν προχθές. Όποιος πρατηριούχος τυχόν ανέβασε τις τιμές εξ αυτού του λόγου είναι κλέφτης. Ως υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε βγάλει συνεργεία και κάνουμε ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων», σημείωσε και πρόσθεσε πως «o αποθανών στρατηγός του Ιράν ήταν κεντρικό πρόσωπο στις επιχειρήσεις του Ιράν εκτός Ιράν. Το Ιράν ακολουθεί πολιτική πάρα πολύ παρεμβατική στις γειτονικές του χώρες και είναι χώρα εξαιρετικά επιθετική στην περιοχή της. Προφανώς, αυτό έφθασε σε ένα σημείο που έκριναν οι ΗΠΑ ότι έπρεπε να αντιδράσουν. Καλώς ή κακώς, αυτό θα το κρίνει η ιστορία. Πρόκειται, πάντως, για το σοβαρότερο γεγονός των τελευταίων ετών», πρόσθεσε

«Εμείς ως Ελλάδα επιθυμούμε ηρεμία, ησυχία, να κυλούν όλα σε μια παγκόσμια κανονικότητα, ώστε να δράσουμε προσελκύοντας επενδύσεις», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.