Γκλέτσος, Κραουνάκης και… πολύ ΠΑΣΟΚ στον νέο ΣΥΡΙΖΑ

Gazzetta team
Γκλέτσος, Κραουνάκης και… πολύ ΠΑΣΟΚ στον νέο ΣΥΡΙΖΑ
Με έντονο... άρωμα ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους Απόστολο Γκλέτσο και Σταμάτη Κραουνάκη, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ!

Με εκπλήξεις, ανοίγματα προς την κεντροαριστερά και... διασημότητες συγκροτήθηκε η Κεντρική Επιτροπή του νέου ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, στα 694 στελέχη, που θα αποτελέσουν την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνονται πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα, στενοί συνεργάτες (κάποτε) του Γιώργου Παπανδρέου.

Τρανταχτό παράδειγμα, η Ρεγγίνα Βάρτζελη, η οποία διετέλεσε διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού (2009-2011), ενώ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου υπήρξε γραμματέας της κυβέρνησης.

Συμμετέχει, δε και ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που είχε διατελέσει και γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και πολλοί παράγοντες, με μεγάλη διαδρομή στο κόμμα. Μεταξύ αυτών, στελέχη, που είναι, ήδη, στην πρώτη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θάνος Μωραίτης, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Άγγελος Τόλκας, ο Θανάσης Οικονόμου, και άλλοι, άλλοτε στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, όπως η Μαρία Θεοχάρη, ο Θάνος Γικόνογλου, η Χρύσα Μανωλιά και ο πρώην γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Νίκος Μαδεμλής.

Επίσης, στη σύνθεση της ΚΕΑ υπάρχουν και άλλα ονόματα συνεργατών του Ανδρέα, όπως ο προσωπικός του γιατρός Θύμιος Λιβάνης. Ακόμα, πολιτικοί φίλοι του Κώστα Σημίτη, όπως ο Έλληνας γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αχιλλέας Μητσός.

Και βλέπουμε, φυσικά, στη λίστα και διασημότητες, όπως ο Απόστολος Γκλέτσος και ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ο πρώτος, δε, επιβεβαίωσε στο iefimerida.gr ότι μετέχει στην ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι... συνωνυμία, αλλά για το πώς κατέληξε σε αυτή την απόφαση επιφυλάχθηκε να κάνει δηλώσεις μετά το Συνέδριο.

Στην ίδια ιστοσελίδα, εξάλλου, τονίζεται ότι με τη Ρεγγίνα Βάρτζελη επικοινώνησε αυτοπροσώπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Η κα Βάρτζελη φέρεται πως εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ, ειδικά μετά το τελευταίο Συνέδριο, δεν μπορεί να αποτελέσει την απάντηση απέναντι στη ΝΔ και ότι απαιτείται να συγκροτηθεί ένας μεγάλος κεντροαριστερός πόλος γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια εξομολογείται σε συνεργάτες της ότι «δεν αλλάζει η άποψή μου για τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι ένας μεγάλος αδικημένος πολιτικός».

Αναμενόμενες, εξάλλου, θεωρεί το Κίνημα Αλλαγής τις μετακινήσεις πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως της Ρεγγίνας Βάρτζελη, στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για τα 694 άτομα που απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, επιτελικά στελέχη της Φώφης Γεννηματά ήταν συγκρατημένα ψύχραιμοι: «Είναι γνωστό ότι τα τέως στελέχη μας είχαν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ προ των εκλογών, πολλοί, δε, ήταν και στις συγκεντρώσεις τους».

Δεν το πήραν, ωστόσο, όλοι τόσο ψύχραιμα...

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που έγραψε: «Η Ρεγγίνα Βάρτζελη, διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, που τηλεφωνούσε στους βουλευτές και απειλούσε να μας διαγράψει αν δεν είχαμε πει κάτι που δεν της άρεσε, είναι στη συντονιστική επιτροπή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Βρήκε τον φυσικό της χώρο».

Και πόσταρε, επίσης και αυτό...