Ζέρβας: «Δύσκολα θα ξεκινήσει πριν το 2021 το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
Ζέρβας: «Δύσκολα θα ξεκινήσει πριν το 2021 το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ»
O Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα, τα οποία αποκόμισε μετά τη σύσκεψη φορέων της πόλης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία συζητήθηκε και το ζήτημα της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την εκτίμησή του πως πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει η ανέγερση του νέου γηπέδου νωρίτερα από το 2021, ενώ μετέφερε και τη βούληση του πρωθυπουργού να τρέξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα γραφειοκρατικά ζητήματα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis 95,5:

Για τη σύσκεψη φορέων της πόλης παρουσία και του πρωθυπουργού:

«Το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ ήταν αρχικά εκτός ημερήσιας διάταξης, ωστόσο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας είπε ότι θα συζητηθεί και αυτό το θέμα. Αυτό σημαίνει ότι το πρότζεκτ είναι μέσα στα ενδιαφέροντα της κυβέρνησης».

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Σαββίδη που προηγήθηκε:

«Αναφέρθηκε από τον πρωθυπουργό αυτή η συνάντηση και αυτό σηματοδοτεί εξελίξεις. Είναι κάτι εξαιρετικά θετικό. Ως Δήμαρχο της πόλης με ενδιαφέρει να υπάρχει η βούληση και του επενδυτή και της κυβέρνησης. Να γνωρίζει η πόλη πως ενώπιον αυτού του μεγάλου εγχειρήματος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είμαστε θετικοί».

Για τη διαδικασία από εδώ και πέρα:

«Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι, όλη αυτή η γραφειοκρατία που πρέπει να γίνει. Αυτή τη στιγμή τρέχει μια κυκλοφοριακή μελέτη που πρέπει να γίνει, και μετά να ακολουθηθούν οι επόμενες διαδικασίες ώστε μέσα στο 2020 να βγει το προεδρικό διάταγμα για το γήπεδο».

Για την έναρξη κατασκευής: «Δεν είναι ρεαλιστικό να πούμε ότι μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή πριν το 2021. Θέλουμε μέσα στο 2020 να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αδειοδοτήσεων, ώστε από το 2021 να μπούμε στη φάση της κατασκευής. Συζητήθηκε το θέμα των αρχαίων και υπήρχε η αίσθηση ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα, με δεδομένες ορισμένες ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή. Θεωρώ ότι με την ευκολία της κατασκευής δεν θα κρατήσει μεγάλο διάστημα».

Για το κόστος κατασκευής: «Η κατασκευή ενός γηπέδου προκύπτει με βάση τον αριθμό των θέσεων. Είναι γύρω στις 3500-4000 ευρώ η θέση. Αν κάνουμε τον πολλαπλασιασμό μπορούμε να βρούμε το κόστος. Υπήρξε η βούληση από τον περιφερειάρχη για χρηματοδότηση των διαμορφώσεων του περιβάλλοντος χώρου. Από πλευράς Δήμου όποια βοήθεια και διευκόλυνση μπορεί να προκύψει θα είμαστε εκεί».

Για το θέμα του Καυτανζογλείου: «Έθεσα το ζήτημα ότι το τίμημα μίσθωσης είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με το ΟΑΚΑ. Αυτό έχει να κάνει και με τον τιμοκατάλογο του Καυτανζογλείου αλλά και με τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Ο πρωθυπουργός είπε, το αυτονόητο για μένα, να γίνει αλλαγή στο καθεστώς τιμολόγησης και συμψηφισμός του κόστους των εργασιών που θα τις αναλάβει η ΠΑΕ με το κόστος του μισθώματος».