Ποινή φυλάκισης στον Μπαρμπαρούση για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού

Gazzetta team
Ποινή φυλάκισης στον Μπαρμπαρούση για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού
Έληξε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας, για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού νεαρού αστυνομικού στις Φυτείες τον Αύγουστο του 2016.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση ήταν, εκτός από τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, ο πατέρας του και τρία ξαδέλφια του, που χτύπησαν άσχημα τον αστυνομικό στο κέντρο των Φυτειών.

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και συνεχίστηκε χθες με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των δυο πλευρών, την πρόταση της Εισαγγελέα και την ανακοίνωση της απόφασης.

Η Εισαγγελέας, πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για επικίνδυνη σωματική βλάβη και όχι για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, κάτι που τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτό.

Επίση αντιμετωπίζονταν και οι κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, μιας και τα ξαδέρφια του βουλευτή χρησιμοποίησαν σιδερογροθιές και γκλοπ κατά το επεισόδιο ενώ ο βουλευτής κατηγορούνταν ότι χτύπησε τον αστυνομικό με μαστίγιο – βουκέντρα.

Στα ξαδέλφια του πρώην βουλευτή, σύμφωνα με το dete.gr επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 24 μηνών συνολικά ενώ στον Κ. Μπαρμπαρούση επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών.