Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πλήρη άρση των capital controls

Gazzetta team
Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πλήρη άρση των capital controls
Την πλήρη άρση των capital controls που είχαν επιβληθεί το καλοκαίρι του 2015 και έκτοτε αποτελούσαν «βραχνά» για την οικονομία, με άμεση ισχύ, ανακοίνωσε προ ολίγου, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα προσωπικά δεδομένα.

Ξεκινώντας την παρέμβασή του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, με ειδική μνεία στη μείωση του κόστους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που καταβάλλει η ΕΡΤ, αλλά και στις παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, με αιχμή την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την κατάσβεση των πυρκαγιών που προκύπτουν. «Σχέδιο-ταχύτητα-αποτέλεσμα».

Έτσι περιέγραψε ο κ. Μητσοτάκης το τρίπτυχο της κυβέρνησης, λέγοντας ότι αυτό που έγινε τις προηγούμενες 40 μέρες, η κυβέρνηση θα το συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης, εν συνεχεία, αναφέρθηκε στις «νάρκες» που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος και στο παράδειγμα των προσωπικών δεδομένων, λέγοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε απροστάτευτους τους Έλληνες πολίτες.

«Σήμερα ανακοινώνω μια ακόμα προγραμματική μας δέσμευση που γίνεται πράξη πριν από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με την ΤτΕ ομαλοποιείται η κανονικότητα στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν», είπε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας και την κατάθεση της τροπολογίας. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα για την εκροή δεκάδων δις από τις τράπεζες, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

«Επιτέλους σήμερα κλείνει οριστικά ένας τετραετής κυκλος ανασφάλειας και ύστερα από 50 ολόκληρους μήνες τα capital controls καταργούνται», τόνισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ακόμα ότι ταυτόχρονα ανοίγει, σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία, ένας νέος κύκλος αισιοδοξίας τόσο για την οικονομία όσο και για τις τράπεζες.

Πηγή: reader.gr