Την άρση της ασυλίας του Πολάκη εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας (vid)

Gazzetta team
Την άρση της ασυλίας του Πολάκη εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας (vid)
Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνήλθε σήμερα για να γνωμοδοτήσει σχετικά με τις δύο δικογραφίες που διαβίβασαν οι εισαγγελικές αρχές.

Την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, στην Ολομέλεια, η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση στις 31 Ιουλίου.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνήλθε σήμερα για να γνωμοδοτήσει σχετικά με τις δύο δικογραφίες που διαβίβασαν οι εισαγγελικές αρχές και αφορούν: Η μία υπόθεση στην καταγραφή της συνομιλίας που είχε ο κ. Πολάκης με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και η δέυτερη υπόθεση το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη τάχθηκαν οκτώ εκ των ένδεκα βουλευτών που συγκροτούν την Επιτροπή (οι έξι βουλευτές της ΝΔ, ένας του Κινήματος Αλλαγής και ένας της Ελληνικής Λύσης), δύο βουλευτές ψήφισαν «όχι» (ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25), ενώ αποχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζανακόπουλος αποχώρησε από την ψηφοφορία με το αιτιολογικό ότι πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία εφαρμογής του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Πολάκης: Κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού η εισήγηση για άρση της ασυλίας μου

Για ρεβανσισμό από τη ΝΔ μίλησε ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια για άρση της ασυλίας του.

Όπως είπε «Η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν δέχθηκε την πρόταση μου για τη σύσταση ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής, αυτά έγιναν όσο ήμουν υπουργός και επειδή ήμουν υπουργός γιατί αποκάλυψα αυτά που γινόταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τις απευθείας αναθέσεις στη σύζυγο του αρχιτραπεζίτη».

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Πολάκης είπε «η πλειοψηφία της ΝΔ, συνεπικουρούμενη από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Λύσης και του ΚΙΝΑΛ, προχώρησε στην πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού».