Αλέξης Τσίπρας για Μάτι: «Δεν ήξερα ότι ήταν live η σύσκεψη» (vid)

Gazzetta team
Αλέξης Τσίπρας για Μάτι: «Δεν ήξερα ότι ήταν live η σύσκεψη» (vid)
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η περίφημη σύσκεψη των ώρα που το Μάτι ζούσε την κόλαση δεν ήξερε πως ήταν σε live μετάδοση και πως δεν είχε ενημέρωση για νεκρούς.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στη μεγάλη τραγωδία που έζησε το Μάτι τον περασμένο Ιούλιο κατά την συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση που δέχτηκε για το Μάτι, απάντησε: «Βρισκόμουν σε μία διεθνή εκδήλωση στο Μόσταρ, για μία βράβευση, όταν με ειδοποίησαν ότι η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Δεν μου είπαν για νεκρούς γιατί δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα. Μπήκα στο αεροπλάνο. Είχα την εικόνα ότι ήταν κάτι τραγικό. Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και μου έλεγαν ότι η καταστροφή ήταν μεγάλη.

Πέρασα από πάνω με το αεροπλάνο, αλλά δεν είχα εικόνα της κατάστασης. Από το αεροπλάνο... βρέθηκα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, δεν είχα εικόνα ότι έβγαινε live η σύνδεση. Αν το ήξερα, δεν ξέρω αν θα είχα άλλη στάση. Το τελευταίο πράγμα που με ένοιαζε εκείνη την ώρα ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος αυτού. Είδα την κάμερα, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν σε ζωντανή σύνδεση. Ρωτούσα πράγματα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Δεν ήξερα για νεκρούς, είχα μόνο ως φήμη ότι υπήρχε πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που από αναθυμιάσεις είχαν χάσει τη ζωή τους. Έβλεπα γύρω μου παγωμένα πρόσωπα, αιφνιδιάστηκαν από την κάμερα οι υπουργοί και δεν μου είπαν τίποτα.

Όταν έφυγαν οι κάμερες ρώτησα "γιατί είστε έτσι" τους υπουργούς και μου απάντησαν ότι μπορεί να είναι περισσότεροι οι νεκροί. Βγήκε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και έκανε δήλωση. Λάθη γίνονται, αλλά το ζήτημα είναι ότι χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, όχι ότι έγινε κακή επικοινωνιακή διαχείριση».