«Η Θεσσαλονίκη, η ανεργία και η ανάπτυξη της στο επίκεντρο»

Gazzetta team
«Η Θεσσαλονίκη, η ανεργία και η ανάπτυξη της στο επίκεντρο»
Με τον πρόεδρο Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και στελέχη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) Α’ Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Κυριάκος.

Ο κ. Κυριάκος ενημερώθηκε για τις δράσεις του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια, και ειδικότερα την περίοδο της κρίσης για τη στήριξη των ανέργων της Βόρειας Ελλάδας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Η συζήτηση τους επικεντρώθηκε στην αποβιομηχάνιση της περιοχής, στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας κατά τα χρόνια της κρίσης, αλλά και στα υψηλά ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται διαχρονικά στην Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στις νέες ηλικιακές ομάδες, στους εργαζόμενους που απολύθηκαν λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν αλλά και στις γυναίκες.

Ο κ. Κυριάκος συνεχάρη τον πρόεδρο του ΕΚΘ για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και για το γεγονός ότι η ΠΑΣΚΕ παραμένει πρώτη δύναμη διαχρονικά στις τάξεις των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης. Ανέφερε πως είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται για την συνεχή επιμόρφωση των εργαζομένων και των ανέργων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και σημείωσε πως θα πρέπει να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα της πόλης προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να διατηρηθούν οι υπάρχουσες. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως είναι επιτακτική ανάγκη της δημιουργίας μιας διαρκούς επιτροπής των φορέων της Θεσσαλονίκης με σκοπό να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα και να αναληφθούν από κοινού συγκεκριμένες πολιτικές σε μια προσπάθεια να σταματήσει η μετανάστευση νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

«Το επιστημονικό προσωπικό της πόλης μας εξακολουθεί να εγκαταλείπει τη Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια αναζήτησης ευκαιριών κι ενός καλύτερου μέλλοντος. Σήμερα είναι πιο επιτακτική από ποτέ μια επανάσταση του αυτονόητου και της κοινής λογικής για την ανάπτυξη και την εργασία, με άξονα τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για την απορρόφηση αποφοίτων των Πανεπιστημίων της πόλης», σχολίασε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Κυριάκος.