Τσίπρας: Οι Ευρωεκλογές άνοιξαν την όρεξη για μνημόνια σε ΝΔ και δανειστές (vid)

Gazzetta team
Τσίπρας: Οι Ευρωεκλογές άνοιξαν την όρεξη για μνημόνια σε ΝΔ και δανειστές (vid)
Στην αντεπίθεση ο Αλέξης Τσίπρας μετά τα σενάρια απολύσεων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα, ζητώντας την ψήφο του λαού στις 7 Ιουλίου.

«Η χώρα κατάφερε να βγει στο ξέφωτο από τα μνημόνια. Αλλά ακόμη υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε στις μαύρες μέρες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου. «Μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι οι ευρωεκλογές έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος και ψήφου εμπιστοσύνης», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη στη Νέα Δημοκρατία και στους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών να βάλουν φρένο στα μέτρα ελάφρυνσης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να θέσουν θέμα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα», κάτι που σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «είχε να τεθεί από την εποχή υπουργίας Μητσοτάκη».

«Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει για την επιστροφή στο 1 προς 5 ενώ εμείς έχουμε επιτύχει το 1 προς 1»

«Ο δρόμος της επιστροφής στα μνημόνια, στις μαύρες ημέρες και στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας δεν έχει κλείσει οριστικά» διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε έκτακτες δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με την οικονομία.

«Ο μόνος τρόπος να κλείσει ο δρόμος» είπε ο πρωθυπουργός, είναι «η επιλογή του λαού στην κρίσιμη κάλπη της 7ης Ιουλίου»

«Μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που πήρα, είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό, ότι η ψήφος έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λίγες ημέρες νωρίτερα, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Σήμερα επιβεβαιώνεται, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι άνοιξε η όρεξη τόσο στο παλιό κατεστημένο στην Ελλάδα, όσο και σε συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες».