Αντιδράσεις για το «παρεάκι» του Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο (pics)

Gazzetta team
Αντιδράσεις για το «παρεάκι» του Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο (pics)
Αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια φωτογραφία του μαζί με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, που ανάρτησε στο Twitter του ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συνόδευσε δε τις φωτογραφίες με την λεζάντα «Επισκέφθηκα το Αγάπης Μέλαθρον «O Άγιος Χαράλαμπος», το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, όπου με υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος».

Η φωτογραφία του βουλευτή μαζί με τον υπερσυντηρητικό ιεράρχη, ο οποίος έχει δικαστεί για δηλώσεις που συνιστούν ρατσιστικές τοποθετήσεις, έχει πλειστάκις εκφραστεί υπέρ της Χρυσής Αυγής και έχει κατά κόρον επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, ήγειραν και τα αντανακλαστικά της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επικοινώνησε με τον κ. Κουρουμπλή και του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις φωτογραφίες.

Μάλιστα, σήμερα Πέμπτη, είχε κάνει μια δηκτική ανάρτηση και η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα η οποία έγραψε στο Facebook απευθυνόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, «Μαζέψτε τον».

«Εντάξει ο Κουρουμπλής ξέρουμε ποιος είναι, αλλά εσείς εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ σοβαρά τώρα; Ποζάρει με τον Αμβρόσιο, τον ‘φτυστε τους ομοφυλόφιλους’ Αμβρόσιο, τον χρυσαυγίτη χουντικό Αμβρόσιο και είναι απλά Πέμπτη; Μαζέψτε τον επιτέλους, πείτε κάτι, τοποθετηθείτε, καταδικάστε τη στάση του, διαχωρίστε τη δική σας. Η σιωπή ξέρετε δεν είναι πάντα χρυσός κάποιες φορές είναι απλώς ξεφτίλα» έγραψε η κυρία Ακρίτα.

Λίγο αργότερα όμως, οι φωτογραφίες κατέβηκαν όπως και τα ποσταρίσματα.

Ανασκεύασε... εν μέρει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Βαρύ είναι το κλίμα για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Τσίπρα, Παναγιώτη Κουρουμπλή, μετά την συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο που μόλις προσφατα καταδικάστηκε για «ρατσιστικές αναφορές και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

Στην δήλωσή του ο πρώην υπουργός αναφέρει μεν ότι βρίσκεται απέναντι σε «κάθε είδους ρατσισμό και μίσος» αλλά και πως στο παρελθόν έχει διαφωνήσει με τον Μητροπολίτη για «τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει εκφράσει», βρίσκει όμως… υστεροβουλία σε όσους του χρέωσαν τον συγχρωτισμό του με τον Μητροπολίτη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο». Η σφοδρότερη αντίδραση στις αναρτήσεις του στα social media, ήρθε από το ίδιο του το κόμμα με τον γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη να του «τραβά το αυτί» για την συμπεριφορά του και τον ίδιο να αποσύρει άμεσα τις αναρτήσεις.

Ολόκληρη η δήλωση Κουρουμπλή: «Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο- στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι' αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Πηγή: reader.gr