Συμφωνία των Πρεσπών: Έφθασε στην Ελλάδα η ρηματική διακοίνωση από την ΠΓΔΜ

Gazzetta team
Συμφωνία των Πρεσπών: Έφθασε στην Ελλάδα η ρηματική διακοίνωση από την ΠΓΔΜ
Στο Υπουργείο Εξωτερικών στάλθηκε πριν από λίγη ώρα το κείμενο της ρηματικής διακοίνωσης από πλευράς ΠΓΔΜ σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κατέφθασε, πριν από λίγο, η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά συνέπεια, σηματοδοτείται η έναρξη της διαδικασίας για την ψήφιση της Συμφωνίας για το ονοματοδοτικό της πΓΔΜ και στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η ελληνική κυβέρνηση βρισκόταν εν αναμονεί της ρηματικής διακοίνωσης από τη γειτονική χώρα, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από την ελληνική Βουλή, μετά και την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης στον κυβερνητικό σχηματισμό του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επισπεύσει τις διαδικασίες για την κύρωση της Συμφωνίας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, λίγο πριν από την ψηφοφορία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην ακολουθήσει διαδικασίες-εξπρές για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ξεχάστε τις διαδικασίες-εξπρές και τις κρυφές μεθοδεύσεις για να περάσετε άρον άρον την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Η συζήτηση για τις Πρέσπες θα γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητα της επιβάλλει. Θα ακουστούν όλοι και όλα σε αυτήν την αίθουσα και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους», υπογράμμισε.

Απαντώντας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «ένα χρόνο συζητάμε για το ζήτημα αυτό» και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ τον κάλεσε σε συζήτηση για τη Συμφωνία και στη Βουλή αλλά και σε ένα τηλεοπτικό διάλογο «όπως θέλετε και όποτε θέλετε».

Πηγή: reader.gr