H εκλογή Σκουρλέτη ανοίγει τον δρόμο για τον ανασχηματισμό

Gazzetta team
H εκλογή Σκουρλέτη ανοίγει τον δρόμο για τον ανασχηματισμό
Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει και επισήμως ο Πάνος Σκουρλέτης, μετά την σχετική ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Σκουρλέτης εκλέχτηκε με 126 ψήφους. Ψήφισαν 144 μέλη της Κ.Ε. και τα Λευκά ήταν 18.

Η πρόταση έγινε από τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πριν το κλείσιμο της ομιλίας του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης είναι ο τρίτος κατά σειρά γραμματέας του κόμματος, από την πλήρη ενοποίησή του και έπειτα, το 2013.

Διαδέχεται τον Πάνο Ρήγα, ο οποίος με τη σειρά του είχε πάρει τη θέση του σημερινού υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

Η εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του γενικού γραμματέα συνεπάγεται την αποχώρησή του από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών.

Με αυτόν τον τρόπο επιταχύνονται οι εξελίξεις γύρω από τον αναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Η πρόταση Τσίπρα

Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Η πρόταση έγινε από τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πριν το κλείσιμο της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, θα επικυρωθεί από το όργανο στο τέλος της συνεδρίασής του.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, θα γίνει ο τρίτος κατά σειρά γραμματέας του κόμματος, από την πλήρη ενοποίησή του και έπειτα, το 2013. Θα διαδεχτεί τον Πάνο Ρήγα, ο οποίος με τη σειρά του είχε πάρει τη θέση του σημερινού υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

Πηγή: reader.gr