Βάζει... φωτιές ο Καμμένος: «Εκλογές, δημοψήφισμα ή 180 βουλευτές»

Gazzetta team
Βάζει... φωτιές ο Καμμένος: «Εκλογές, δημοψήφισμα ή 180 βουλευτές»
Ο Πάνος Καμμένος βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, ξεκαθαρίζοντας οτι δεν πρόκειται να συναινέσει στην ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η συμφωνία δεν θα κυρωθεί είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο» διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης.

«Τα Σκόπια δεν έχουν μέλλον στο ΝΑΤΟ και δεσμεύομαι πως δεν θα κυρωθεί η συμφωνία από την Ελλάδα», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως η συμφωνία δεν θα κυρωθεί «χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού και αυτό γίνεται είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα». Ωστόσο στη συνέχεια ο κ. Καμμένος δήλωσε πως η συμφωνία μπορεί να κυρωθεί από τη Βουλή αν ψηφιστεί από 180 βουλευτές.

Αναφορικά με την απουσία του από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε: «Δεν κάνω τσαλιμάκια να μην πηγαίνω» και τόνισε πως έχει ήδη εξηγήσει γιατί δεν μπόρεσε να παραστεί.

«Η Αλβανία έχει αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα» είπε ο κ. Καμμένος και χαρακτήρισε τους Τσάμηδες «εγκληματίες πολέμου» με τους οποίους «δεν συνομιλούμε».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την αναβάθμιση των F16» και μίλησε για τα μισθολογικά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε επίσης πως θα παραστεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά.