Στη Βουλή η ρύθμιση για τη μετάθεση των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία

Gazzetta team
Στη Βουλή η ρύθμιση για τη μετάθεση των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία
Προωθείται στη Βουλή μέσα στις επόμενες μέρες η νομοθετική ρύθμιση στην οποία προβλέπεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, μετατίθενται στην Τουρκία.

Στη νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται πως οι δύο στρατιωτικοί θα μετατεθούν στην Τουρκία και θα έχουν εκεί σταθερή κατοικία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στη νομοθετική ρύθμιση λέγοντας επίσης πως αν η μετάθεση γίνει δεκτή από το τουρκικό δικαστήριο τότε πρέπει να αποφυλακιστούν οι Μητρετώδης-Κούκλατζης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την πιθανότητα να παραμείνουν στις φυλακές οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί και μετά το τέλος των τουρκικών εκλογών.

«Στη βάση των στοιχείων που συνεκτιμώ, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς με σαφήνεια για τον πιθανολογούμενο χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών μας. Αυτό γιατί η κράτηση έχει ενταχθεί στην απαράδεκτη, εθνικιστική, αυταρχική πολιτική Ερντογάν ενόψει εκλογών» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε πως η ρητορική έντασης από τον Ερντογάν θα συνεχιστεί.

«Η κρίση μου είναι ότι δεν θα σταματήσει ο Ερντογάν. Με κυμαινόμενη ένταση, αυτό που επιδιώκει η Τουρκία, ανεξαρτήτως εκλογικούς αποτελέσματος, είναι να εξασφαλίσει πεδίο όπως λέγεται στη διπλωματική γλώσσα με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα για να βρεθεί κάποια στιγμή παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Αυτό τους απασχολεί, αυτό τους δημιουργεί την επιλογή που προωθούν» ανέφερε μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Πηγή: reader.gr