To απόγευμα αναμένεται η νέα επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ και διάγγελμα του Πρωθυπουργού

Gazzetta team
To απόγευμα αναμένεται η νέα επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ και διάγγελμα του Πρωθυπουργού
Η ώρα της κρίσης πλησιάζει για το Σκοπιανό, καθώς, όπως όλα δείχνουν, έχουμε μπει στην τελική ευθεία για συμφωνία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρίσκονται πάνω από ένα τηλέφωνο, με όλες τις ενδείξεις να δηλώνουν ότι οι δυο πλευρές πρόκειται να συμφωνήσουν στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Οι δυο πλευρές συνομίλησαν επί μια ώρα χθες το μεσημέρι και πρόκειται να επανέλθουν σήμερα, για να κλείσουν, όπως πλέον διαρρέουν, τη συμφωνία.

Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ θα συνομιλήσουν για να κλείσουν τις εκκρεμότητες που έχουν απομείνει και να προχωρήσουν - όπως όλα δείχνουν - σε μια κατ' αρχήν συμφωνία για το Σκοπιανό.

Εάν υπάρξει συμφωνία, ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει άμεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ενημερώσει - πιθανότατα με γύρο τηλεφωνημάτων - τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να προβεί σε διάγγελμα, παρουσιάζοντας τη συμφωνία.

Η συνάντηση των κ. κ. Τσίπρα και Ζάεφ στις Πρέσπες - εφόσον επιβεβαιωθεί - θα γίνει πιθανότατα το Σάββατο, προκειμένου οι δυο πλευρές θα υπογράψουν τη συμφωνία.

Η επικύρωση από το Σκοπιανό Κοινοβούλιο θα πρέπει να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς το Συμβούλιου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ συνεδριάζει στις 25 Ιουνίου στις Βρυξέλλες και θα πρέπει να πάρει οριστική απόφαση για το θέμα της έναρξης ή μη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την ΠΓΔΜ.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Παυλόπουλου εντός της ημέρας

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10 το πρωί της Τρίτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και ζήτησε άμεση συνάντηση μαζί του.

Πληροφορίες: reader.gr