Δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό ο Καμμένος

Gazzetta team
Δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό ο Καμμένος
«Η θέση των ΑΝΕΛ αναφορικά με το Σκοπιανό περιγράφεται πλήρως στη διακήρυξη του κόμματος και είναι πως δε συμφωνούμε και δε θα ψηφίσουμε καμιά συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθησή του πως ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός Ζάεφ δεχτεί την πρόταση Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο κ. Πάνος Καμμένος τόνισε πως πλέον είμαστε στη φάση όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένει το τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Ζάεφ. Όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, στην περίπτωση που η συμφωνία έρθει για ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, θα είναι η πρώτη φορά που θα τελεί θέμα κομματικής πειθαρχίας από τους ΑΝΕΛ, κι όποιος βουλευτής την υπερψηφίσει, θα τεθεί αυτομάτως εκτός κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, αυτή τη στιγμή η συμφωνια περιλαμβάνει τους όρους της συμφωνίας Καραμανλή. Η ενώ η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αν γίνει δεκτή η συμφωνία από το Ζαεφ είναι να υπογραφεί, αλλά μέχρι να γίνει δεκτή από τη βουλή των Σκοπίων και από το δημοψήφισμα της γειτονικής χώρας, δε θα έχει καμία ισχύ.

Η προσωπική άποψη του κ. Καμμένου είναι πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση η συμφωνία να γίνει δεκτή από τους Σκοπιανούς. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ, η Ελλάδα έχει κερδίσει στη διεθνή κοινη γνώμη καθώς είναι εκείνη που πήγε σε διαπραγματεύσεις και είναι οι Σκοπιανοί που αρνούνται. Ο κ. Καμμένος κάλεσε τα άλλα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. «Στη Νέα Δημοκρατία από τη μια υπάρχει η θέση Μπακογιάννη και από την άλλη η θέση του Άδωνι», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Ενώ για τη όποια διαδικασία για την επίλυση του Σκοπιανού, ο κ. Καμμένος την τοποθέτησε και μετά τις εκλογές, στο τέλος της τετραετίας το 2019.

«Οι Σκοπιανοί δεν πρόκειται να δεχθούν» εκτίμησε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ. «Είναι πιθανότερο να κάνουν πέρα τον Ζάεφ αν δεχτεί την πρόταση Τσίπρα, παρά να δεχθούν τη συμφωνία», τόνισε ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Πηγή: reader.gr