Συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων του νόμου Κατρούγκαλου

Gazzetta team
Συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων του νόμου Κατρούγκαλου
Συνταγματικός κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου (4387/2016). Κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα ενεργοποιηθούν οι μειώσεις στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης για την Υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ Ολομέλεια), μετά από επανειλημμένες διασκέψεις και μετά από πολύωρη συζήτηση, απέρριψε με οριακή πλειοψηφία (13 υπέρ και 12 κατά) τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016.

Προσφορά Predictor*! Η ώρα του πρώτου γκολ χαρίζει μετρητά* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Έτσι οι περικοπές που φτάνουν έως και 18% θα τεθούν από τον επόμενο χρόνο σε εφαρμογή και χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν μεγάλες μειώσεις που θα φθάνουν και τα 350 ευρώ.

Οι διασκέψεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα και στο επίκεντρο θα βρεθεί η μάχη των δικαστών καθώς το κομμάτι που απομένει καταλαμβάνει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς, κ.λπ.).

Πηγή: reader.gr