Προχωράει η «υιοθεσία» των παιδιών του Γιώργου Μπαλταδώρου

Gazzetta team
Προχωράει η «υιοθεσία» των παιδιών του Γιώργου Μπαλταδώρου
Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την «υιοθεσία» του ανήλικων παιδιών του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του μοιραίου Μιράζ, εστιάζει η Βουλή.
Για το θέμα έχει δεσμευτεί, άλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα Δευτέρα, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής απέστειλε, την Πέμπτη 19 Απριλίου, επιστολή στο γραφείο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, με την οποία ζητεί να αποσταλούν τα απαραίτητα επίσημα έγγραφα για το θάνατο του Σμηναγού, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της «υιοθεσίας» των ανήλικων τέκνων του.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η Βουλή θα καλύψει τα έξοδα των ανήλικων παιδιών, μέχρι την ηλικία των 25 ετών, κάνοντας πράξη την απόφαση που είχε πάρει η Ολομέλεια το 2010.

Θα τους δίνει 18.000 ευρώ το χρόνο

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα, μέχρι την ενηλικίωσή τους, και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.

Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.


Πηγή: insider.gr