Slogun:Χθες, τη στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ γύρισε την πλάτη του στα πέναλτι, τον ερωτεύτηκαν και οι τελευταίοι “άπιστοι” Ολυμπιακοί

FOLLOW US

Slogun:Χθες, τη στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ γύρισε την πλάτη του στα πέναλτι, τον ερωτεύτηκαν και οι τελευταίοι “άπιστοι” Ολυμπιακοί
BWIN stripe gif

Τα μηνύματα Λαγκάρντ σχετικά με το χρέος και το ελληνικό πρόγραμμα

Gazzetta team
Τα μηνύματα Λαγκάρντ σχετικά με το χρέος και το ελληνικό πρόγραμμα
Δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για τον μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους αναφέρουν από την Ουάσινγκτον και την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες εμφανίζονται αισιόδοξες ότι το θέμα θα κλείσει τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Την ίδια στιγμή η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στέλνει μήνυμα λέγοντας πως για να προχωρήσουν οι συζητήσεις για το χρέος θα πρέπει να επισπευστεί η εφαρμογή των πολιτικών του ελληνικού προγράμματος.

«Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές διατυπώνουν αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, παρά τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν», ανέφεραν αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών στους Έλληνες δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από τους δανειστές για έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και βρίσκεται σε καλό δρόμο «Ήδη ξεπεράστηκαν σημαντικά εμπόδια και λύθηκαν τα πιο δύσκολα ζητήματα όπως οι αντικειμενικές αξίες», σημείωσαν.

Τα μηνύματα Λαγκάρντ

Για μια εποικοδομητική συνάντηση με το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον έκανε λόγο στις 17:30 (τοπική ώρα) η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
«Είχα μια εποικοδομητική συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και το επιτελείο του. Συζητήσαμε πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι συζητήσεις για το χρέος και να επισπευστεί η εφαρμογή των πολιτικών του προγράμματος, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την αναβάθμιση των προοπτικών της οικονομίας και τη χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ», αναφέρει η ανακοίνωση της κυρίας Λαγκάρντ.

Τα επόμενα βήματα

Επόμενος σταθμός για την τέταρτη αξιολόγηση είναι η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών στην Αθήνα στα μέσα Μαΐου με στόχο την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας έως τις 24 Μαΐου ώστε έως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου να υπάρχει συμφωνία για ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Όσον αφορά στο σχέδιο ανάπτυξης που καλείται να καταθέσει η ελληνική πλευρά, πηγές του υπουργείου διαβεβαίωσαν ότι αυτό θα κατατεθεί στην οριστική του μορφή στη Σόφια.


Πηγή: reader.gr