Δακρυγόνα στα σκαλιά της Βουλής (pics & vid)

Gazzetta team
Δακρυγόνα στα σκαλιά της Βουλής (pics & vid)
Μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέβηκαν τα σκαλιά της Βουλής, αλλά κόπηκαν από τα ΜΑΤ με την βοήθεια δακρυγόνων.

Με ένταση και χημικά σημαδεύτηκε ακόμη μία πορεία στο κέντρο της Αθήνας, αυτή την φορά με αφορμή το Πολυνομοσχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται και στις απεργίες.

Μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά το τέλος της πορείας επιχείρησαν να εισβάλουν μέσα στη Βουλή, καθώς ξέφυγαν και ανέβηκαν τα σκαλιά από την πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη.


Άμεσα βρέθηκαν μπροστά τους δυνάμεις των ΜΑΤ και τους μπλόκαραν, με τις δύο πλευρές να μένουν εκεί για ένα μικρό διάστημα, μέχρι που οι δυνάμεις της αστυνομίας έριξαν ένα δακρυγόνο μέσα στο πλήθος που αναγκαστικά υποχώρησε.

Στο σημείο επικράτησε ένταση αφού οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια στους αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.
Νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα, που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη, από τη λαϊκή συμμαχία. Έτσι, λοιπόν, συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας»