Πώς προέκυψε το όνομα «Κίνημα της Αλλαγής»

Gazzetta team
Πώς προέκυψε το όνομα «Κίνημα της Αλλαγής»
Τα χαμόγελα περίσσευαν χθες στη συνάντηση Γεννηματά - Θεοδωράκη και το ίδιο κλίμα αναμένουν λίγο-πολύ στη Χαριλάου Τρικούπη στη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το Γιώργο Καμίνη.

Η κυρία Γεννηματά θα ολοκληρώσει αύριο τον πρώτο κύκλο επαφών της με τους συνδιεκδικητές της ηγεσίας, όταν και θα δει το Νίκο Ανδρουλάκη, σε μια προσπάθεια να κλείσει γρήγορα όλα τα διαδικαστικά που θα οδηγήσουν το νέο φορέα, το Κίνημα Αλλαγής, στο ιδρυτικό του συνέδριο το Μάρτιο.

Η χθεσινή μέρα πάντως επεφύλασσε την είδηση για το όνομα του νέου φορέα, που αποτελεί μια σύνθεση ενός συνθήματος που εξέφρασε ιστορικά το χώρο του ΠΑΣΟΚ, την αλλαγή, με τεράστιες υποδηλώσεις και συνειργμούς για τους άνω των 50 ψηφοφόρους του χώρου, αλλά και της ανάγκης για μια συλλογική έκφραση πολλών και διαφορετικών κομμάτων και κινήσεων στο χώρου του Κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή του ονόματος ενθουσίασε τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου - αν και προκάλεσε γκρίνιες στην εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που ζήτησε οι αποφάσεις για το νέο φορέα, να λαμβάνονται με συλλογικές διαδικασίες και όχι με μονομερείς συμφωνίες στο επίπεδο κορυφής. Το όνομα πάντως αποτελεί πρόταση που θα πρέπει να εγκριθεί από το ιδρυτικό συνέδριο, όπως και μια σειρά άλλων διαδικαστικών που αφορούν το καταστατικό χάρτη του νέου φορέα αλλά και τις πολιτικές του θέσεις. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να συζητηθούν και θέματα όπως η εκπροσώπηση του νέου σχήματος, ίσως και η στέγασή του, σε χώρο πέραν της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και της Σεβαστουπόλεως.

Την ερχόμενη Τετάρτη μάλιστα αναμένεται να συνεδριάσουν για πρώτη φορά από κοινού οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΔΗΣΥ με το Ποτάμι, σε μια προσπάθεια να αποτυπωθεί και συμβολικά η πολιτική συνύπαρξη των δυο. Άλλωστε ήδη λειτουργεί ένα συντονιστικό κέντρο μεταξύ των δυο ΚΟ σε επίπεδο γραμματέων, ενώ η γραμμή επικοινωνίας Γεννηματά - Θεοδωράκη φαίνεται ότι λειτουργεί πια αποτελεσματικά. Οι πολιτικές προσδοκίες που δημιουργεί πάντως ο νέος φορέας, αποτυπώνονται και στην κοινή επιστολή που συνυπέγραψαν και απέστειλαν στις εταιρείες δημοσκοπήσεων η Φώφη Γεννηματά με το Σταύρο Θεοδωράκη, ζητώντας οι μετρήσεις της κοινής γνώμης να γίνονται στο εξής με το ενιαίο όνομα «Κίνημα Αλλαγής».

Πηγή: reader.gr