Ο Τσίπρας... μοιράζει λεφτά: «Το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ύψους 1,4 δισ. ευρώ» (vid)

Gazzetta team
Ο Τσίπρας... μοιράζει λεφτά: «Το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ύψους 1,4 δισ. ευρώ» (vid)
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε για το κοινωνικό μέρισμα πως θα είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με πέρυσι σε έκτακτο διάγγελμα.

Σε διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος και την επιστροφή της ασφαλιστικής παρακράτησης υγείας για συνταξιούχους. Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «διαπραγματευτήκαμε σκληρά ώστε το πρόγραμμα προσαρμογής καταφέραμε τα υψηλά πλεονάσματα που τώρα ξεκλειδώνουν τις πόρτες του μνημονίου για να βγει η χώρα έξω από αυτό».

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, «το μέρισμα θα είναι ύψους 1.4 δις ευρώ, υπερδιπλάσιο σε σχέση με πέρυσι. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά για εμάς. Με προτεραιότητα στους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα 720.000.000 ευρώ θα διανεμηθούν με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης σε 3,4 εκ. συμπολίτες μας. Τα κριτήρια είναι εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια οικογενειακής κατάστασης.

315 εκατομμύρια θα δοθούν για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων. Από το συνολικό ποσό των 1,4 δις θα δοθούν 360 εκατομμύρια στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Με αυτόν το τρόπο διασφαλίζουμε ότι δε θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω σημαντικές μειώσεις στο ρεύμα για τους πάνω από 300.000 δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ».

Πηγή: reader.gr