Προτροπές Ασκητή: «Αποφύγετε ευκαιριακές, τυχαίες και απρόσμενες σεξουαλικές επαφές» (vid)

Gazzetta team
Προτροπές Ασκητή: «Αποφύγετε ευκαιριακές, τυχαίες και απρόσμενες σεξουαλικές επαφές» (vid)
Ο Θάνος Ασκητής συνέστησε να αποφεύγονται οι ευκαιριακές, τυχαίες και απρόσμενες σεξουαλικές επαφές «με ανθρώπους που δεν ξέρουμε» την εποχή του κορονοϊού και καθώς τα κρούσματα αυξάνονται.

Αποχή από το λεγόμενο one night stand καλεί τον κόσμο να κάνει ο Θάνος Ασκητής.

Μιλώντας για τη σεξουαλική ζωή των πολιτών στην πρωινή εκπομπή του MEGA «Πάμε Δανάη», καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται διαρκώς, ο ψυχίατρος-νευρολόγος και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, είπε μεταξύ άλλων: «Η σεξουαλική ζωή περιορίζεται τόσο βιολογικά όσο και ψυχολογικά την περίοδο της πανδημίας, διότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, αφού η σωματική επαφή και το στοματικό φιλί ενέχουν υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του ιού».

Και συνέχισε: «Συνεπώς συνιστάται να αποφεύγονται οι ευκαιριακές, τυχαίες και απρόσμενες σεξουαλικές επαφές με ανθρώπους που δεν ξέρουμε».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην περίοδο της καραντίνας, όπου παρατηρήθηκε ότι «η μονογαμία κέρδισε σημαντικό έδαφος και ήταν η μοναδική μορφή σχέσης που φάνηκε να αυξάνει σε σχέση με τη γενικότερη πτώση του σεξ».

Παρουσίασε, δε, ως ευκαιρία για επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια τον περιορισμό στο σπίτι λόγω της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ενώ εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο μέτρο κινείται μάλλον θετικά και ως προς τη σεξουαλικότητα.