5 καλοκαιρινές συνήθειες που πρέπει να κρατήσεις για όλο τον υπόλοιπο χρόνο

Gazzetta team
5 καλοκαιρινές συνήθειες που πρέπει να κρατήσεις για όλο τον υπόλοιπο χρόνο
Είναι στο χέρι σου να αλλάξεις τρόπο σκέψης και να υιοθετήσεις συνήθειες που θα σου φτιάξουν τη μέρα.

Μπορεί το καλοκαίρι να ανήκει πλέον στο μακρινό παρελθόν και το φθινόπωρο να έχει μπει για τα καλά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποχωριστείς τη θετική σου διάθεση. H επιστροφή στην καθημερινότητα και στις υποχρεώσεις κάνει τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα, ωστόσο είναι στο χέρι σου να αλλάξεις τρόπο σκέψης και να υιοθετήσεις συνήθειες που θα σου φτιάξουν τη μέρα.

Άλλωστε, οι καλοκαιρινοί μήνες είναι συνυφασμένοι με πολλά όμορφα πράγματα: Ηλιόλουστες μέρες, βόλτες στην εξοχή παρέα με καλούς φίλους, περίπατοι στη θάλασσα και επίσκεψη στην αγαπημένη μας ταβέρνα για μεζέδες και Ούζο Πλωμαρίου. Γιατί λοιπόν το φθινόπωρο να κόψεις μαχαίρι τις συνήθειες που απολάμβανες το καλοκαίρι;

Εμείς για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις διάθεση και τρόπο ζωής, ετοιμάσαμε μια λίστα με τις 5 καλοκαιρινές συνήθειες που σου προτείνουμε να κρατήσεις για όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

1) Πίνε πολύ νερό

Ποιος σου είπε ότι ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από γενναίες ποσότητες νερού μόνο το καλοκαίρι; Σκέψου το ως εξής: Η αίσθηση της δίψας που δημιουργεί την επιθυμία κατανάλωσης νερού είναι τελείως υποκειμενική και εμφανίζεται όταν ο οργανισμός είναι ήδη αφυδατωμένος. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει απαραιτήτως να καταναλώνεις υγρά πριν ακόμα διψάσεις. Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη όλο τον χρόνο και τα οφέλη της είναι πολυάριθμα, μιας και το νερό συμμετέχει στη δομή αλλά και στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, στη σύσταση του αίματος, αλλά και στην προστασία διαφόρων ιστών του σώματος. Μην ξεχνάς λοιπόν να πίνεις νερό, είναι πολύ σημαντικό!

2) Συνέχισε να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου Ούζο Πλωμαρίου

Ο ήλιος είναι πάντα μια καλή αφορμή για να συναντήσεις την παρέα σου και να απολαύσετε όμορφες στιγμές, ακόμη και το φθινόπωρο, αλλά και όλες τις εποχές. Η έντονη ηλιοφάνεια άλλωστε, μας βοηθάει να θυμηθούμε την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού. Το Ούζο Πλωμαρίου, με την αναλλοίωτη ποιότητα στον χρόνο και την μοναδική, ισορροπημένη γεύση του, συμπληρώνει κάθε ηλιόλουστη μέρα όπως κι αν επιλέξουμε να την ζήσουμε. Γιατί η εντύπωση ότι το ούζο είναι ένα καλοκαιρινό απόσταγμα, είναι εντελώς λανθασμένη. Είτε σε κάποια παραθαλάσσια ταβέρνα, είτε κάνοντας πικνίκ, είτε σε κάποια σύντομη εξόρμηση, ακόμα και στην αυλή του σπιτιού, στο μπαλκόνι, σε ένα τραπέζι με φίλους ή την οικογένεια αν έχει Πλωμάρι, έχει πάντα ήλιο.

3) Συνέχισε να διαβάζεις βιβλία

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που διαβάζουν βιβλία όλο τον χρόνο, τότε σε συγχαίρουμε. Αν όμως είσαι από τους οccasional readers που διαβάζουν μόνο στην παραλία, θα σου προτείναμε να το ξανασκεφτείς. Το διάβασμα δίνει τροφή στην φαντασία, μας βοηθά να ταξιδεύουμε, να χαλαρώνουμε και να βρίσκουμε χρόνο για τον εαυτό μας. Και σίγουρα δεν είναι μια συνήθεια που ανήκει αποκλειστικά στο καλοκαίρι. Σου προτείνουμε να βρεις από τώρα το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσεις και είμαστε βέβαιοι ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, θα έχουν μεσολαβήσει πολλά ακόμα.

4) Μην σταματήσεις να γυμνάζεσαι

Αν ανήκεις και εσύ σε αυτό το... μικρό ποσοστό ανθρώπων που αποφασίζουν να γυμναστούν 1-2 μήνες πριν το καλοκαίρι και σταματάνε τη γυμναστική την ίδια περίοδο που σταματάνε τα μπάνια στη θάλασσα, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα στη ζωή σου. Η γυμναστική είναι απαραίτητη πρώτα απ' όλα γιατί μας βοηθάει να μένουμε υγιείς, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά και γι αυτό πρέπει να αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς μας όλο τον χρόνο. Αν δεν σου αρέσει το γυμναστήριο, μπορείς να επιλέξεις κάποιο άθλημα, να πηγαίνεις για τρέξιμο ή ακόμα και να γυμνάζεσαι στο σπίτι. Το σημαντικό είναι να βρεις το είδος άσκησης που σου ταιριάζει και να μην το κάνεις αποσπασματικά. Γιατί πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα να σε πιάνει ο πόνος με το που ανοίγει ο καιρός και μετά να ξαναπαίρνεις τα κιλά που έχασες.

5) Βάζε αντηλιακό

Για τους περισσότερους, η λέξη «αντηλιακό» είναι συνυφασμένη με το καλοκαίρι, τη θάλασσα, την παραλία και τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Γιατί ζούμε σε μια χώρα που έχει ήλιο σχεδόν 365 μέρες τον χρόνο (εντάξει, υπερβάλλουμε λίγο) ακόμα κι αν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και ναι, πρέπει απαραιτήτως να φοράς αντηλιακό όλο τον χρόνο. Όταν πηγαίνεις για τρέξιμο το μεσημέρι, όταν αποφασίζεις να κάνεις μια βόλτα στην παραλία μια ζεστή μέρα του Γενάρη, όταν κανονίζεις ένα πικ νικ με τους φίλους σου για να πείτε τα νέα σας και να απολαύσετε το αγαπημένο σας Ούζο Πλωμαρίου. Μην ξεχνάς ποτέ λοιπόν να φοράς το αντηλιακό σου και να απολαμβάνεις τον ήλιο όλο τον χρόνο με ασφάλεια.