«Θα αστειεύεστε βέβαια; Πήγε να με σκοτώσει», είπε στην απολογία του ο καθηγητής που μαχαίρωσε τον σκύλο (vid)

Gazzetta team
«Θα αστειεύεστε βέβαια; Πήγε να με σκοτώσει», είπε στην απολογία του ο καθηγητής που μαχαίρωσε τον σκύλο (vid)
Προκλητικά αμετανόητος ο καθηγητής που μαχαίρωσε τον άτυχο σκύλο στη Νίκαια, είπε στην απολογία του ότι ο σκύλος τού επιτέθηκε και φοβούμενος για τη ζωή του, προσπάθησε να τον απωθήσει.

Εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τα όσα είπε κατά την απολογία του στο εδώλιο του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Πειραιά ο 53χρονος καθηγητής, και ο γείτονάς του, που κατηγορούνται για τη φρικιαστική κακοποίηση του σκύλου, με σουγιά και μεταλλικό δοκάρι, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών στη Νίκαια.

Ο καθηγητής, όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News, εμφανίστηκε προκλητικά αμετανόητος, λέγοντας μεταξύ άλλων για το περιστατικό, που έχει σοκάρει: «Θα αστειεύεστε, βέβαια, με το μαχαίρωμα τώρα έτσι; Δεν πιστεύω να μου το λέτε σοβαρά. Εμένα μου όρμησε, με έριξε κάτω, όταν, λοιπόν, ήμουν ανάσκελα, με το κεφάλι προς τον ουρανό, είδα τον γείτονά μου, τον ........., που τον φώναξα να με βοηθήσει απεγνωσμένα.

- Οπότε, στο βίντεο, ο άλλος άνθρωπος είναι ο γείτονας σας; Που σας βοηθάει;

Ο γείτονάς μας, γιατί είχα το κεφάλι προς τον ουρανό με τον σκύλο πεσμένο και μέσα στην απελπισία μου, γιατί λέω, τώρα αυτό που διακυβεύεται είναι η ζωή μου, έκανα κάτι, γιατί ο σκύλος επιτιθόταν στον λαιμό μου για να με σκοτώσει, έπρεπε να προστατεύσω τη ζωή μου», αναφέρει.

Μετά την απολογία του, να θυμίσουμε, κατά την έξοδό του από το δικαστήριο, ο καθηγητής δέχθηκε δεκάδες καφέδες και μπουκάλια από το εξοργισμένο πλήθος, που βρισκόταν απ' έξω, ενώ κάποιοι κινήθηκαν και απειλητικά εναντίον του. Τελικά, ένας συνοδός του μπήκε «ασπίδα» μπροστά του και ο 53χρονος μπήκε σε ένα ταξί και φυγαδεύτηκε.

Χθες (14/10) το βράδυ, μάλιστα, ακόμα και πάνω στα κάγκελα του σπιτιού ανέβηκαν οι φιλόζωοι από την οργή τους για την απάνθρωπη συμπεριφορά του καθηγητή προς το ανυπεράσπιστο ζώο.

Την ίδια ώρα, ταμπουρωμένος μέσα στο σπίτι του, ο 53χρονος καθηγητής, σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία, ανέφερε αποκλειστικά στην εκπομπή του MEGA: «Χτυπάνε με πέτρες τα παράθυρα, θέλουν να γκρεμίσουν τα κάγκελα, έχουν πετάξει... δεν ξέρω τι κάνουν μέσα στην πυλωτή τα αυτοκίνητα, φωνάζουνε, βρίζουνε, δολοφόνε, θα σε γ.........».